1. >1853 óta
  2. >Egy jobb világ ígérete

A Bonduelle-nél meggyőződésünk, hogy a természet a jövőnk, ezért ígéretet tettünk. A bolygónk, az egészséges élelmiszerek és az emberek iránti elkötelezettségünket "B! Paktumnak" hívjuk.

Pozitív hatású vállalat

Manapság a klímaváltozás minden eddiginél jobban megköveteli, hogy a vállalatok küldetésüknek tekintsék a fenntartható fejlődést, és nyíltan vállalják környezetre gyakorolt hatásaik korlátozását, valamint felelősségteljesen viselkedjenek. A Covid okozta egészségügyi válság megmutatta, hogy a vállalatoknak jelentős szerepe van egy elfogadóbb és igazságosabb világ létrehozásában.

Agrárszektorbeli üzleti szereplőként a Bonduelle utat mutat a növényi étrend felé történő átmenet irányában a bolygó és lakói jóllétének szem előtt tartásával, azáltal, hogy elkötelezi magát egy olyan folyamat mellett, amely nemcsak tanúsított B-Corp. szereplővé teszi, hanem pozitív hatást gyakorló gazdasági modellt kínál az érintettek számára.

B -Corp. tanúsítvány

A változás könkrét követelményekről és azok teljesítéséről szól. A B Corp. követelményeit a tanúsító testület határoza meg, értékeli és minősíti. Az auditot és hatásvizsgálatot követően a B Corp. mozgalom tanúsítványt ad azoknak a vállalatoknak, amelyek „pozitívan kívánnak hozzájárulni társadalmukhoz és nem a világ legjobbjai, hanem a világért legjobbat tenni kívánók szeretnének lenni! (https://bcorporation.eu/). A tanúsítvánnyal rendelkező vállalatok más, tanúsítvány nélküli cégek modelljeivé válnak, és irányt mutatnak számukra.

A Bonduelle-nél úgy látjuk, hogy a B Corp. tanúsítvány nagyszerű eszköz a vállalat társadalmi és környezeti átalakításának strukturálásához. A B Corp. tanúsítvány iránti elkötelezettség lehetőséget kínál arra, hogy ez a szemlélet lépésről lépésre bekapcsolódhasson a vállalati kultúránk mélyreható változásába, az aktuális ügyek irányításától kezdve a teljesítményünk újragondolásáig, bárhol is tartsunk.

A B! Paktum: 2025-re vonatkozó kötelezettségvállalásaink

A Bonduelle megalapítása óta a környezet tiszteletét, és az embereket helyezi a vállalati működés középpontjába minden olyan országban, ahol jelen van. A B! Paktummal a vállalat még tovább akarja vinni legkedvesebb értékeit: a helyi foglalkoztatás támogatását, a munkahelyi biztonságot, az emberek egészségét és jóllétét és a helyi közösségekben való részvételt. Mindig ugyanarra törekszünk: a növényi eredetű élelmiszerek által és az embereket, a biodiverzitást és a környezetet szem előtt tartó tevékenységekkel szeretnénk hozzájárulni az emberiség jóllétéhez.

A 2019-ben megalapított B! Paktum a Bonduelle kötelezettségvállalásait három pillér, az élelmiszer, az emberek és a bolygó köré gyűjti össze!

Legyen jó a bolygónak

A Bonduelle elkötelezi magát amellett, hogy jobb vállalat legyen azáltal, hogy javítja a környezetre gyakorolt hatásait, felelős gazdálkodást folytat, valamint támogatja a termékek újfajta termesztési, gyártási és értékesítési technikáit támogató kutatásokat.

Konkrétan mi a célunk a jövőre nézve?

- 100%-ban alternatív művelési technikákkal megművelt felületek 2025-ig.

- 2035-re az üvegházhatású gázok kibocsátásának 20%-os csökkentése.

- 100%-ban újrahasznosítható vagy újrafelhasználható csomagolás 2025-ig!

 

Legyen jó az élelmiszernek

A Bonduelle elkötelezi magát amellett, hogy pozitív hatással van az élelmiszerekre, azáltal, hogy támogatja a felelős étkezési szokásokat.

Szeretnénk pozitívan befolyásolni az étkezési szokásokat a még „jobb étkezés” érdekében. Ehhez vállaljuk, hogy márkáink 100%-a pozitív hatást gyakorol és a Louis Bonduelle Alapítvánnyal karöltve támogatjuk a jó étkezési gyakorlatokat.

Legyen jó az embereknek

A Bonduelle számára kiemelt prioritás a közösségek jóllétének fenntartása, valamint a munkahelyi egészségügyi és biztonsági feltételek biztosítása. Mindenki, aki a Bonduelle csoporttal dolgozik, profitál ebből a szakmai környezetből: biztosítjuk az egészségét és a biztonságát akár fizikai és szellemi integritás, akár a foglalkozási megbetegedések megelőzése révén. Éppen ezért a Bonduelle csoport ambiciózus, mégis alapvető célt tűzött ki: legkésőbb 2025-ig 0 munkanapkieséssel járó balesetet szeretnénk elérni. Ez a célkitűzés mindenki szerződéssel rendelkező, a csoportban dolgozó munkavállalót érint.

Ezenkívül 2025-re a Bonduelle csoport telephelyeinek 100%-a részt fog venni a helyi projektekben, és a munkatársakat az olyan közösségek szerves szereplőivé teszi, amelyek elkötelezettek a Bonduelle csoport missziójában.

Mozgalmak más nagyvállalatokkal

Hogy tovább menjünk, 5 másik multinacionális céggel megalapítottuk a B Mozgalomépítőket azzal a céllal, hogy a nagyvállalatokat integráljuk a B Corp. mozgalomba, létrehozva ezáltal a fenntartható fejlődés iránt elkötelezett vállalatok társaságát. Nemcsak azért építettük fel és támogatjuk a B Corp. mozgalmat, hogy pozitív hatású vállalattá váljunk, hanem olyan társasággá is, amely pozitív hatást vált ki másokból.

„2021-ben minden eddiginél nagyobb jelentősége van a B Mozgalomépítőknek, és reméljük, hogy ez a kezdeményezés más szereplőket is bevon. A vállalatok komoly erői lehetnek a kollektív változásoknak és elkötelezettségnek” - Anne-Sophie Fontaine, CSR és kommunikációs alelnök.

További információk a B Mozgalomépítőkről: https://bcorporation.net/b-movement-builders