1. >1853 óta
  2. >Ápoljuk a kapcsolatot partnergazdáinkkal

3 100 partnergazda és megannyi csodálatos találkozás!

Az életben egyes találkozások sokkal fontosabbak, mint mások: segítik a növekedést, a fejlődést, a felfedezést és a helyes döntések meghozatalát. A Bonduelle-nél szerencsések vagyunk: nem kevesebb, mint 3100 csodálatos találkozásnak lehettünk a részesei! Partnergazdáinkkal - férfiakkal és nőkkel egyaránt - szoros és fenntartható kapcsolatot ápolunk, amely tiszteleten és bizalmon alapul.

De mit jelent a fenntartható kapcsolat?

Adni és kapni!

Elsőként egy olyan, cserén és megosztáson alapuló kapcsolatot alakítunk ki, amelyben mindenki annyit hoz, amennyit kapott. A Bonduelle-nél számunkra nagyon kedves ez a modell, melyet partnergazdáinkkal alakítottunk ki, mivel rengeteget nyújt/rengeteg előnye van: lehetőséget ad a parcellák rotációjának biztosítására, amely nélkülözhetetlen a talaj kimerülése ellen; támogatja a palántaültetést és a lehető legtisztább módon való termelést a hulladékok elkerülése, valamint a terméshozam és a minőség optimalizálása érdekében.

Partnergazdáink számára szintén sokat nyújt ez a kapcsolat: a Bonduelle-lel folytatott partneri kapcsolat biztos, azaz a világpiaci áraktól független árakat, méltányos díjazást, és 240 mezőgazdasági mérnök, illetve műszaki szakember know-how-jának megosztását ígéri. Egyúttal a gazdák függetlensége is garantált, mivel a Bonduelle bevételüknek csupán 20%-át képzi.

Boldogak tehát? Igen, de legfőképpen hűségesek! Miután igent mondtak nekünk, partnergazdáink világszerte átlagosan 16 évig, Franciaországban pedig akár 20 évig is velünk maradnak!

Közelség és megosztás: a műtrágyák hozzájárulása a fenntartható kapcsolathoz

Egy kapcsolatot minden nap ápolni kell. Azáltal, hogy jelen vagyunk egymás számára és időt töltünk egymással.

A Bonduelle-nél ragaszkodunk ahhoz, hogy fizikailag is jelen legyünk a gazdáknál, tanácsot adjunk nekik és támogassuk őket. A napi kapcsolat fenntartásáért különösen a helyszíni képviselőink felelnek. Ezek az agronómiai szakemberek a gazdálkodók mellett állnak, hogy tanácsot adjanak nekik a növekedés szakaszában – az ültetéstől a betakarításig, valamint a kulturális és adminisztratív nyomon követésig bezárólag. A feladatuk, hogy átadják tudásukat és a helyi körülményekhez igazítsák a megosztás és a csere logikáját követve.

Egy másik kapcsolódási pont a Párizsi Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás. Minden évben hozzávetőlegesen 250 gazdát hívunk meg Franciaországba a családjukkal együtt, hogy ellátogassanak a kiállításra és megosszák munkásságukat a látogatókkal.

És ami a legfontosabb: az azonos értékek

Partnereknek lenni elsősorban azt jelenti, hogy azonos irányba tartunk és hasonló értékeket vallunk. És ez egy nagyon jó dolog: partnergazdáink 96%-a aláírta a globális mezőgazdasági alapszabályzatot, amit még 1996-ban írtunk. Ez a dokumentum egyesíti a csoport minden mezőgazdasági szereplőjét a termékminőség, élelmezésbiztonság és a helyes kockázatkezelés területén.