1. >1853 óta
  2. >A fenntarthatóság divatos

"2015 óta az organikus piac fejlődése felgyorsult Európában, de 2020-at még gyorsabb növekedés jellemezte." - jelentette ki Helga Willer az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézettől (FIBL) 2021. február 17-én, a Biofach / Vivaness nemzetközi kiállításon, aki a fogyasztók által alkalmazott új gyakorlatokról is beszélt. A 2020-as egészségügyi válság mélyreható újfajta tudatossághoz vezetett és a fogyasztók a fenntartható gazdálkodásokból származó, egészségesebb termékek felé fordultak.

Az organikus átmenet támogatása

Sokkal több, mint egy globális tendencia, hiszen lényeges változás történik: a biotermékek fogyasztása mára beépült az életünkbe - csakúgy Franciaországban, mint más országokban is, ahol dolgozunk. Ennek a változásnak való megfeleléshez forradalmat hajtunk végre a gazdálkodás világában, visszatérve a gyökerekhez.

Mint ilyen, a Bonduelle elkötelezett amellett, hogy hozzájárul az ökológiai gazdálkodás fejlesztéséhez, valamint az olajforrásokat és globálisan a környezetet tiszteletben tartó egyszerűsített és fenntartható technológiákhoz.

Innovatív technikák az innovatív kínálathoz

Folyamatosan újabb biotermékeket vezetünk be a kínálatunkba, nemcsak a jobb étrend, hanem a bolygó tiszteletben tartása érdekében. Támogatjuk termelőinket az ökológiai gazdálkodás felé való elmozdulásban azáltal, hogy segítjük őket a műszaki átmenetben és segítünk az innovatív megoldások adaptálásában. Évente tucatnyi gazda részesül ebben a támogatásban, amelynek fő célja a környezetre gyakorolt hatások minimalizálása. Ezért támogatjuk az egyszerűsített, munkaerőt nélkülöző művelési technikákat, elsősorban a talaj megmunkálására összpontosítva, amely olyan kérdésekkel foglalkozik, mint a talajerózió, anélkül, hogy figyelmen kívül hagyná a jövedelmezőségi korlátokat.

Elkötelezettek vagyunk a felelős gazdálkodás és az étrend mellett

Elkötelezzük magunkat az egyszerűsített és innovatív, a környezetet jobban tisztelő gazdálkodási és termesztési gyakorlatok bevezetése mellett a helyi termékek előnyben részesítésével; az évszakokat követő termelés és betakarítás; a növényvédőszerek csökkentése és a biológiai sokféleség védelme mellett, hogy az embereknek finom zöldségeket biztosíthassunk, mindezt a bolygó tisztelete mellett.

Fenntartható termesztési gyakorlatunk

Elkötelezettségünk az összes terményünkön megmutatkozik az általunk alkalmazott csúcstechnikáknak köszönhetően: