1. >Receptek
  2. >Tonhalas-kukoricás quiche

Tonhalas-kukoricás quiche

Egy szuper quiche recept párolt póréhagymával, édes kukoricával és tonhallal, kevés mustárral és sok cheddar sajttal, ami az egész család kedvence lesz. Kirándulásra is magunkkal vihetjük, hidegen is finom, vagy otthon könnyű ebédnek, vacsorának is tökéletes, zöldsalátával kiegészítve.
Közepes nehézségű
6-8 személy
45 perc
40 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Prémium morzsolt csemegekukorica

2 közepes tonhal konzerv

1 póréhagyma

4 tojás

15 dkg cheddar sajt

1 dl tejszín

4 tojás

200 g liszt

125 g hideg vaj

3-4 ek. hideg víz



bors

olívaolaj
hozzávalók 1 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Prémium morzsolt csemegekukorica

2 közepes tonhal konzerv

1 póréhagyma

4 tojás

15 dkg cheddar sajt

1 dl tejszín

4 tojás

200 g liszt

125 g hideg vaj

3-4 ek. hideg víz



bors

olívaolaj
    Termékajánlatunk a recepthez
  • Gold Prémium Szuperédes Csemegekukorica
  1. lépés 1
    Keverjük össze a lisztet egy csapott kiskanálnyi sóval és morzsoljuk hozzá a vajat. Adjuk hozzá apránként a vizet és gyúrjuk, ameddig a tészta ruganyos labdává alakul. Folpackba csomagolva fél órára tegyük a hűtőbe.
  2. lépés 2
    A tésztát nyújtsuk ki kb. 4 mm vastagságúra és a nyújtófára feltekerve tegyük a kivajazott, kilisztezett quiche formába, majd helyezzük vissza a hűtőbe további fél órára.
  3. lépés 3
    Karikázzuk fel a póréhagymát és kevés olívaolajon dinszteljük meg, majd keverjük bele a tonhalat és a kukoricát, sózzuk, borsozzuk.
  4. lépés 4
    Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  5. lépés 5
    Egy nagyobb tálban verjük fel a tojásokat, öntsük hozzá a tejszínt, majd keverjük bele a reszelt cheddar-t. Adjuk hozzá a kukoricás keveréket is, sózzuk, borsozzuk.
  6. lépés 6
    A tésztára tegyünk alufóliát és valamilyen nehezéket, (pl. száraz bab, lencse) majd 190 fokon süssük elő 15 percig. A sütőből kivéve távolítsuk el a babot és az alufóliát és öntsük a tölteléket a tésztára és süssük további 30 percig.
  7. lépés 7
    Kínáljuk akár melegen vagy langyosan, de hidegen is kiváló. Jól illik mellé egy friss zöldsaláta.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Padlizsános csicseriborsó ragu tojással

    Készítsünk a megszokottól eltérő csicseriborsó ragut! Melegítsük össze a Bon Menu Marocco csicseriborsót sült padlizsánnal és bébispenóttal. Végül tökéletesítsük pár mélyedésbe ütött sült tojással és fetával a tetején. Mellé friss kovászos kenyeret kínáljunk.

  • Karácsonyi pulykarolád borsópürével

    A pulykarolád tökéletes karácsonyi vacsora, ráadásul rendkívül könnyű elkészíteni. A kiklopfolt húsb...

  • Mexikói csirke pikánsan

    Mexikói stílusú babos-csirkés egytálétel, pikáns fűszerezéssel, csípős kolbásszal és zöldségekkel. A...