A pulykarolád tökéletes karácsonyi vacsora, ráadásul rendkívül könnyű elkészíteni. A kiklopfolt húsba vörösáfonyával és aszalt szilvával ízesített gesztenyepürét töltünk, feltekerjük, majd bacon-nel borítjuk be és így sütjük meg. Mellé tejszínes, fűszeres zöldborsópürét kínáljunk.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur Zöldborsó
1 nagyobb darab pulykamellfilé
1 marék aszalt, cukrozott vörösáfonya
1 marék aszalt szilva
25 dkg gesztenyepüré (ízesített)
15 dkg mascarpone
15 db szeletelt bacon
3 dl fehérbor
1 dl tejszín
1 citrom héja
só
bors
friss kakukkfű
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur Zöldborsó
1 nagyobb darab pulykamellfilé
1 marék aszalt, cukrozott vörösáfonya
1 marék aszalt szilva
25 dkg gesztenyepüré (ízesített)
15 dkg mascarpone
15 db szeletelt bacon
3 dl fehérbor
1 dl tejszín
1 citrom héja
só
bors
friss kakukkfű
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
lépés 1
A húst klopfoljuk ki kb. 0,5-1 cm vastagságúra, hogy tekerhető legyen. Próbáljuk téglalapot formát kialakítani. Sózzuk, borsozzuk.
lépés 2
A gesztenyepürét tegyük egy tálba és villával törjük össze. Keverjük bele a mascarponét a vörösáfonyát és az apróra vágott aszalt szilvát. Sózzuk, borsozzuk és csipkedjük bele a kakukkfű levelek egy részét.
lépés 3
Kenjük meg a pulykamellet a töltelékkel és göngyöljük fel, majd tekerjük körbe a bacon szeletekkel.
lépés 4
Helyezzük a roládokat egy tepsibe, öntsük alá a fehérbort. Tegyük a borba a maradék kakukkfüvet és helyezzük a 200 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 40 perc alatt süssük készre.
lépés 5
A zöldborsót tegyük forrásban lévő vízbe és főzzük 3 percig. Szűrjük le és adjuk hozzá a tejszínt, majd botmixerrel pürésítsük darabosra. Sózzuk, borsozzuk és reszeljük hozzá a citrom héját.
lépés 6
Tálaláskor kínálhatunk a gesztenyés pulykarolád és a zöldborsó püré mellé tepsis krumplit.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Spárgás tart zöldborsóval és baconnel
A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti brunchhoz vagy piknikezéshez. Könnyen szállítható és jól szeletelhető.
Spenótos-zöldborsós leveles tésztás péks...
Házilag könnyen elkészíthető, frissen sütött sós péksütemény recept, kakukkfűvel és szerecsendióval ...
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ...