1. >Receptek
  2. >Spenótos-zöldborsós leveles tésztás péksüti karamellizált hagymával

Spenótos-zöldborsós leveles tésztás péksüti karamellizált hagymával

Házilag könnyen elkészíthető, frissen sütött sós péksütemény recept, kakukkfűvel és szerecsendióval ízesített karamellizált hagymás, spenótos, zöldborsós töltelékkel. Ha még több ízre vágyunk, reszelt sajt is kerülhet bele.
Közepes nehézségű
2 személy
40 perc
30 perc
Hozzávalók
2 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur fagyasztott Zöldborsó

1 csomag levelestészta

1 vöröshagyma

2 marék spenót

2 gerezd fokhagyma

kakukkfű

10 dkg cheddar sajt

1 tojássárgája

szerecsendió



bors

olaj

szezámmag
hozzávalók 2 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur fagyasztott Zöldborsó

1 csomag levelestészta

1 vöröshagyma

2 marék spenót

2 gerezd fokhagyma

kakukkfű

10 dkg cheddar sajt

1 tojássárgája

szerecsendió



bors

olaj

szezámmag
  1. lépés 1
    A hagymát szeleteljük fel vékonyan és gyakori kevergetés mellett, kevés olajon, kis fokozaton karamellizáljuk. Néha adjunk hozzá egy-egy kiskanálnyi vizet, ha szükségét érezzük. A vége felé keverjünk hozzá egy kiskanálnyi kakukkfüvet, az apróra vágott fokhagymát és reszeljük bele a szerecsendiót.
  2. lépés 2
    A zöldborsót tegyük forrásban lévő vízbe 3 percig, majd szűrjük le és adjuk a hagymához.
  3. lépés 3
    Adjuk a hagymás keverékhez a spenótot is és keverjük el, sózzuk, borsozzuk.
  4. lépés 4
    Terítsük ki a leveles tésztát és vágjunk kb. 10x10 cm-es négyzeteket belőle.
  5. lépés 5
    Tegyünk a töltelékből a négyzet egyik felére, szórjunk rá kis adag sajtot és hajtsuk össze. Villával nyomkodjuk össze a tészta széleit.
  6. lépés 6
    Kenjük le a tetejüket felvert tojássárgájával, szórjuk meg szezámmaggal és egy késsel ejtsünk metszéseket a péksüteményeken.
  7. lépés 7
    Helyezzük a 200 fokra előmelegített sütőbe, majd süssük 20-30 percig, ameddig aranybarna lesz a teteje.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Spárgás tart zöldborsóval és baconnel

    A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti brunchhoz vagy piknikezéshez. Könnyen szállítható és jól szeletelhető.

  • Karácsonyi pulykarolád borsópürével

    A pulykarolád tökéletes karácsonyi vacsora, ráadásul rendkívül könnyű elkészíteni. A kiklopfolt húsb...

  • Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...

    Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ...