Gluténmentes pizza alapot keresünk? Próbáljuk ki ezt a polentából készült receptet. Pihentetés után erre kerülnek a klasszikus hozzávalók: paradicsomszósz, mozzarella és a kukorica, lilahagyma, kolbász, csípős paprika feltét.
Forraljuk fel a vizet 1 teáskanál sóval, majd lassan szórjuk bele a kukoricadarát miközben kézi habverővel keverjük folyamatosan. Kevergetve főzzük puhára, ha elkészült, keverjük hozzá a vajat és a reszelt parmezánt. Borsozzuk és óvatosan sózzuk.
lépés 2
Öntsük ki egy sütőpapírral kibélelt tepsire és formázzuk kör alakúra, hagyjuk kihűlni. Két db pizzához elegendő a massza.
lépés 3
230 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig.
lépés 4
A paradicsom passatát főzzük össze a reszelt fokhagymával, oregánóval, sózzuk, borsozzuk. Öntsünk hozzá egy kevés olívaolajat. Kevergessük, ameddig kissé besűrűsödik.
lépés 5
Karikázzuk fel a paprikát és a kolbászt, a lilahagymát vágjuk félbe és szeleteljük fel, a kukoricát szűrjük le.
lépés 6
Kenjük meg a pizzát a paradicsom szósszal, majd rendezzük a tetejére a feltéteket és csipkedjük rá a mozzarellát.
lépés 7
Tegyük vissza a sütőbe és kb. 20 perc alatt süssük készre. Akkor van kész, ha a mozzarrella elolvadt és egy kis színt kapott. Mielőtt felszeletelnénk pihentessük kicsit.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Padlizsános csicseriborsó ragu tojással
Készítsünk a megszokottól eltérő csicseriborsó ragut! Melegítsük össze a Bon Menu Marocco csicseriborsót sült padlizsánnal és bébispenóttal. Végül tökéletesítsük pár mélyedésbe ütött sült tojással és fetával a tetején. Mellé friss kovászos kenyeret kínáljunk.
Fűszeres lencseraguval töltött padlizsán
Próbáljunk ki egy izgalmas töltött padlizsán receptet! A félbevágott zöldségeket töltsük meg Bon Men...
Húsvéti töltött tojás
Az egyik legnagyszerűbb húsvéti hidegtál recept a töltött tojás, amit most kétféle izgalmas krémmel ...