Pinterest

Sült kelbimbó mandulával és polentával

A kelbimbó igencsak megosztó zöldség, ezen próbálunk most változtatni ezzel a mandulás-polentás fogással, amely a karácsonyi lazac vagy pulykasült mellé is felszolgálható.
Könnyű
4 személy
15 perc
30 perc

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
400g friss kelbimbó vagy fagyasztott Bonduelle kelbimbó

2 ek olaj (napraforgó vagy olíva)

2 ek mustár

1 ek méz

25 cl víz

25 cl tej

150 g előfőzött polenta

60 g hámozatlan mandula

Só, bors
hozzávalók 4 személyre
400g friss kelbimbó vagy fagyasztott Bonduelle kelbimbó

2 ek olaj (napraforgó vagy olíva)

2 ek mustár

1 ek méz

25 cl víz

25 cl tej

150 g előfőzött polenta

60 g hámozatlan mandula

Só, bors
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 200° C-ra. Vágjuk ketté a megmosott kelbimbót. Egy tálban keverjük össze az olajat, a mustárt, a mézet, a sót és a borsot.
  2. lépés 2
    Tegyük a kelbimbót egy salátástálba, és alaposan dolgozzuk össze a marináddal.
  3. lépés 3
    Terítsük szét a kelbimbókat egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd süssük 20-30 percig.
  4. lépés 4
    Forraljuk fel a vizet és a tejet 3 csipet sóval. Lassan és folyamatos kevergetés mellett öntsünk bele 150 g előfőzött polentát.
  5. lépés 5
    Lassú tűzön főzzük folyamatosa kevergetés mellett. Végül öntsük egy kivajazott sütőtálba.
  6. lépés 6
    Aprítsuk fel a mandulát és a sült kelbimbóval együtt terítsük szét a polenta tetején. Szeletekre vágva tálaljuk.