Sült kelbimbó mandulával és polentával
A kelbimbó igencsak megosztó zöldség, ezen próbálunk most változtatni ezzel a mandulás-polentás fogással, amely a karácsonyi lazac vagy pulykasült mellé is felszolgálható.
Könnyű
4 személy
15 perc
30 perc
Hozzávalók







Hozzávalók
4 személyre
400g friss kelbimbó vagy fagyasztott Bonduelle kelbimbó
2 ek olaj (napraforgó vagy olíva)
2 ek mustár
1 ek méz
25 cl víz
25 cl tej
150 g előfőzött polenta
60 g hámozatlan mandula
Só, bors
2 ek olaj (napraforgó vagy olíva)
2 ek mustár
1 ek méz
25 cl víz
25 cl tej
150 g előfőzött polenta
60 g hámozatlan mandula
Só, bors
hozzávalók 4 személyre
400g friss kelbimbó vagy fagyasztott Bonduelle kelbimbó
2 ek olaj (napraforgó vagy olíva)
2 ek mustár
1 ek méz
25 cl víz
25 cl tej
150 g előfőzött polenta
60 g hámozatlan mandula
Só, bors
2 ek olaj (napraforgó vagy olíva)
2 ek mustár
1 ek méz
25 cl víz
25 cl tej
150 g előfőzött polenta
60 g hámozatlan mandula
Só, bors
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 200° C-ra. Vágjuk ketté a megmosott kelbimbót. Egy tálban keverjük össze az olajat, a mustárt, a mézet, a sót és a borsot.
- lépés 2Tegyük a kelbimbót egy salátástálba, és alaposan dolgozzuk össze a marináddal.
- lépés 3Terítsük szét a kelbimbókat egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd süssük 20-30 percig.
- lépés 4Forraljuk fel a vizet és a tejet 3 csipet sóval. Lassan és folyamatos kevergetés mellett öntsünk bele 150 g előfőzött polentát.
- lépés 5Lassú tűzön főzzük folyamatosa kevergetés mellett. Végül öntsük egy kivajazott sütőtálba.
- lépés 6Aprítsuk fel a mandulát és a sült kelbimbóval együtt terítsük szét a polenta tetején. Szeletekre vágva tálaljuk.