1. >Magazin
  2. >Kecskesajtos-rukkolás croque-monsieur

Kecskesajtos-rukkolás croque-monsieur

Készítsünk Croque-Monsieurt, egy finom klasszikust, ezúttal vega változatban. Mi lenne, ha a szokásos kísérő salátát a szendvicsbe rejtenénk? A kecskesajt rukkolával nyerő kombináció, és mindössze 10 perc alatt elkészül.
Könnyű
4 személy
10 perc
10 perc
Olcsó
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
8 szelet fehér kenyér

1 csomag rukkola

1 rúd kecskesajt

olívaolaj

1 csipet chili vagy cayenne bors

só, bors
hozzávalók 4 személyre
8 szelet fehér kenyér

1 csomag rukkola

1 rúd kecskesajt

olívaolaj

1 csipet chili vagy cayenne bors

só, bors
  1. lépés 1
    Szeleteljünk fel 1 rúd kecskesajtot. Tegyünk 1 csomag rukkolát egy salátástálba és fűszerezzük olívaolajjal, borssal és sóval.
  2. lépés 2
    Helyezzünk 1-1 szelet sajtot a 4 szelet kenyér tetejére. Tegyünk rá egy nagyobb adag rukkolát és adjunk hozzá egy csipet chilit vagy cayenne borsot. Tegyünk egy szelet kenyeret a tetejére, és nyomjuk rá, hogy a rukkola összeessen picit.
  3. lépés 3
    Alacsony lángon, egy csepp olívaolaj kíséretében pirítsuk meg a szendvicset egy serpenyőben és egy spatulával nyomkodjuk le, hogy a saláta térfogata csökkenjen a hő hatására. Ha van otthon, olajjal finoman kikent szendvicssütőt is használhatunk. Vágjuk fel a croque-monsieur-t. háromszög formákra és forrón tálaljuk!