1. >Magazin
  2. >Csicsóka és sárgarépa krémleves

Csicsóka és sárgarépa krémleves

Csúnya, de finom! A csicsóka, az articsóka unokatestvére édes íze miatt tökéletesen párosítható sárgarépával. Ez az egyszerű és ízletes recept rá a bizonyíték.
Könnyű
4 személy
10 perc
30 perc
Megfizethető
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
600g friss csicsóka

400g sárgarépa

1 db vöröshagyma

80cl zöldség alaplé

1 csokor zöldfűszer

10cl tejszín

Só, bors

1 evőkanál olaj (repce, napraforgó, olíva)

Metélőhagyma
hozzávalók 4 személyre
600g friss csicsóka

400g sárgarépa

1 db vöröshagyma

80cl zöldség alaplé

1 csokor zöldfűszer

10cl tejszín

Só, bors

1 evőkanál olaj (repce, napraforgó, olíva)

Metélőhagyma
  1. lépés 1
    Mossunk és hámozzunk meg 600 g csicsókát és 400 g sárgarépát. Vágjuk fel őket nagyobb darabokra. Hámozzunk meg és kockázzunk fel 1 db vöröshagymát.
  2. lépés 2
    Melegítsünk fel némi olajat egy serpenyőben. Pirítsuk meg a hagymát, majd a sárgarépát és a csicsókát is. Öntsük fel 80 cl zöldségalaplével, adjunk hozzá egy csokor zöldfűszert, sót és borsot.
  3. lépés 3
    Forraljuk fel, majd fedjük le és főzzük 25 percig. Keverjük meg, majd adjunk hozzá 10 cl tejszínt. Kóstoljuk meg és szükség esetén ízesítsük még.
  4. lépés 4
    Metélőhagymával megszórva, forrón tálaljuk.