Vegetáriánus paella

Mindannyian szeretjük a paellát! Paprika, fagyasztott borsó, articsóka, gomba, paradicsom...és máris kész a 100%-ig vegetáriánus változat!

 

 

Elkészítés:

1- Forraljunk fel 1 liter zöldséglevest. Adjuk hozzá a 4 csipet sáfrányt vagy 1 ek kurkumát és 1 ek füstölt édespaprikát. Hámozzunk meg és aprítsuk fel 1 vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát. Pirítsuk meg 3 ek olívaolajban egy nagy serpenyőben. Vágjuk bele 3 db friss paradicsomot közvetlenül a serpenyőbe.

2- Hámozzunk meg 1 pirospaprikát zöldséghámozóval, és kockázzuk fel. Adjuk hozzá a serpenyőhöz 150 g fagyasztott Bonduelle borsó és 150 g Bonduelle konzerv gomba kíséretében. Öntsük fel 80 cl zöldséglevessel, forraljuk fel és kereszt alakban tegyünk bele 250 g kerek paella rizst.

3- Alacsony lángon, keverés nélkül főzzük kb. 20 percig. Ha szükséges, öntsünk még hozzá zöldséglevest.

4- Kóstoljuk meg és amennyiben szükséges, főzzük még tovább: a rizs legyen főtt és olvadós,a tetején pedig kissé ropogós. Adjunk hozzá 1-2 üveg apróra vágott articsókát, főzzük további egy percig, majd forrón tálaljuk.