Mi lehetne olyan finom, mint a sült csirke, amelyre összegyűlik az egész család? Íme, 6 ötlet, mivel tálaljuk burgonya, tészta vagy rizs helyett.

1.    Pürésítsünk… Nemcsak a burgonya, hanem a sárgarépa, brokkoli, zeller, sütőtök is kiválóan pürésíthető. Az állandó rohanásban lévők használhatnak fagyasztott zöldségeket, míg az ínyenceknek összetéveszthetetlen technikájuk van, hogyan tegyék még örömtelibbé a fogást: mélyedést készítenek a pürébe, és abba öntik a sült csirke levét. Ellenállhatatlan!

2.    Stir-fry zöldségekNehéz annál ízletesebbé tenni az al dente zöldbabot, mintha sült csirke levében pirítanánk meg! Választhatunk fagyasztott változatot is, a konzerv zöldbabot pedig már főznünk sem kell. Sokféle zöldséggel működik: brokkolival, cukkinivel vagy sárgarépával is.

3.    Sült zöldségek. Süssük meg a zöldségeket és a csirkét ugyanabban a serpenyőben. A zöldségek így jobban átveszik az ízeket és aromásabbak lesznek a csirkelétől, valamint a fűszerektől (fokhagyma, fűszernövények, citrom). Kipróbálhatjuk sárgarépával, zellerrel, édesburgonyával, fehérrépával is.

4.    Gratin (Csőben sült zöldségek). Cukkini, mángold, karfiol, spenót, gomba: a legtöbb zöldség ízletes gratinná alakulhat tejszínnel vagy bechamel szósszal nyakon öntve és vastag sajtréteggel a tetején. A szupermarketek fagyasztórészlegén sok olyan zöldség található, amely egy pillanat alatt konyhakész, ideértve pl. a Bonduelle kedvenc leveles spenótot is. A betakarítás során leszedett spenót levelek tökéletesen megőrzik ízüket, színüket, valamint textúrájukat és azonnal felhasználhatók.

5.    Ratatouille. Nehéz elképzelni a nyarat zöldségek és ratatouille, azaz francia lecsó (paradicsom, cukkini, padlizsán, bors) nélkül! A siker titka? Minden zöldséget külön-külön és hirtelen süssünk ki, majd hosszú ideig és lassan karamellizáljuk őket. A ratatouille ideális köret grillezett csirke mellé.

6.    ZöldsalátaSaláta, madársaláta, tölgyfalevél saláta, rukkola, bébispenót, spenót: a saláták - különösen a praktikus, előre csomagolt változatok - frissességükkel és savasságukkal remek kísérői a sült csirkének, miközben csökkentik a fogás zsírtartalmát. Ne feledkezzünk meg a készen kapható salátákról sem: a reszelt sárgarépa, remoulade vagy kockára vágott cékla hideg sült csirkével párosítva tökéletes piknikhez vagy kiváló snack vakáció idején!