1. >Magazin
  2. >Hogyan készítsünk kiváló szárnyas grillhúsokat?

A hússütés szentírása - Hogyan készítsünk kiváló szárnyas grillhúsokat?

Ha megvan a tökéletes parázs és előkészítettük az ételeket, akkor „már csak” arra kell figyelnünk, hogy minden fogás megfelelően át legyen sütve. Nem is olyan könnyű feladat, hogy eltaláljuk a jó állagot, hiszen minden ételnél más-más szempontokat kell szem előtt tartani. Az optimális állag elérése után viszont már csak a tányérunk összeállítása van hátra. Mutatjuk a legízletesebb hús - és köret kombinációkat, hogy biztosan felejthetetlen legyen az idei grillszezon.


Az előkészületek éppen olyan fontosak, mint maga a grillezés. A kiváló végeredmény érdekében alaposan tisztítsuk meg, majd vékonyan kenjük be olajjal a grillrácsot, így elkerülhetjük az ételek letapadását, leégést. A siker másik titka: a hőfok. Erős lángok felett túl hamar megégnek, középen azonban nyersek maradnak a fogások, parázs felett viszont minden étel tökéletesen átsül majd. A tökéletes szárnyas hús elkészítésének módja előtt adnánk egy fontos tanácsot: pihentess! Nem arról van szó, hogy neked kell pihenned a hús sütése közben, bár ez sem árt néha, hanem arról az aranyszabályról, hogy grillezés után tiszta tányéron, alufólia alatt, öt percig pihentetni kell a húsokat, hogy szaftosabb, ízletesebb a végeredmény.

Hogyan süss szárnyas húsokat a grillen?

A baromfihús minden formájában hajlamos a kiszáradásra, amit mindenképp szeretnénk elkerülni, az alapos hőkezelés azonban kiemelten fontos ezeknél a húsoknál. A szaftosság megőrzése érdekében javasolt a hússzeleteket előző éjszaka bepácolni. Ízléstől függően a fokhagymás joghurtos vagy a zöldfűszeres olajos pácok is jól állnak mind a csirkének, mind a pulykának, kacsa esetén pedig valamilyen rozmaringos, narancsos fűszerezést ajánlunk. A csont nélküli húst öt, a csontosat pedig 10 percig grillezzük! Csirke és kacsa mellé remekül illenek az édeskés, gyümölcsös ízek, érdemes kipróbálni például a szőlő és gorgonzola salátát,  ha pedig kicsit klasszikusabb köretre vágyunk, akkor egy színes paradicsomsaláta is remek választás.