1. >Magazin
  2. >Grill ételek & saláták

Nincs grillezés saláta nélkül!

A nyár egyik legnépszerűbb öröme: amint kisüt a nap, előkerül a grillsütő. Íme, néhány ötlet, hogyan használjuk fel a salátákat az étkezés kiegyensúlyozásához és a kontrasztokkal való játékhoz!

 

 

Kevert saláták

A szénhidrát alapú saláták, mint a tabbouleh, valamint a rizs-, tészta-, burgonya- vagy quinoasaláta a grillezéskor bevetett legklasszikusabb saláták. Egyszerű, tápláló és minden alapanyag megengedett benne! A konzerv hüvelyesek szintén praktikusak, mivel akár három lépésben gyönyörű csicseriborsó- vagy vörösbab-salátákat készíthetünk némi kukoricával, paradicsommal, grillezett paprikával, fetával és apróra vágott fűszerekkel körítve. A fagyasztott termékek szintén megkönnyítik az életünket. Például, ha lilahagymás burgonyasalátára vágyunk, al dente-re főtt fagyasztott zöldbabbal, keménytojással és mustáros vinaigrettel.

 

 

Valami könnyű

A grillezéstől, a menütől és attól függően, épp mit kívánunk, a nyers zöldség mindig nyerő köret egy salátával, rukkolával, tölgyfalevél salátával, madársalátával és fiatal hajtásokkal teli salátástálban. A salátalevelek vegetáriánus "wrapek" is lehetnek a hús betekercseléséhez. A friss és színes görög saláta (paradicsom + uborka + zöldpaprika + hagyma + olajbogyó és / vagy kapribogyó + feta + olívaolaj) szintén kötelező elem a nyári grillezésnél. Ha inkább a sült zöldségeket kedveljük, készítsünk Mechouia salátát (paradicsom és grillezett paprika) finom fűszerekkel, amely ideális kísérője bármilyen grillezett húsnak! A készen kapható termékek is nagy segítséget jelentenek: reszelt sárgarépa grillezett csirkével, kockára vágott cékla kacsával, tzatziki grillezett báránybordával vagy kolbásszal, coleslaw barbecue szósszal készült sertésbordával - a lista végtelen és kimeríthetetlen.

 

 

Tudtuk, hogy néhány salátát akár meg is grillezhetünk? Próbáljuk ki a kemény és ropogós római salátát: hosszában szeleteljük fel, vékony rétegben kenjük meg olívaolajjal, adjunk hozzá egy kevés sót és néhány percig grillezzük mindkét oldalán. Tálaljuk ízesített olívaolajjal, némi citromlével, szardellával vagy grillezett baconnel. Még a megrögzött húsevők is imádni fogják!