Gomba krokett
Készítsünk krokettet, ezúttal gombával! Ideális recept maradék zöldségek felhasználásához, és biztosak lehetünk benne, hogy a ropogós krokettekből semmi sem marad!
Elkészítés:
1) Hámozzunk meg 500 g burgonyát, kockázzuk fel és főzzük sós, forrásban lévő vízben 20 percig. Nyomkodjunk össze egy villával.
2) Szűrjünk le egy 400 g-os Bonduelle konzerv gombát. Vágjuk össze 1 gerezd fokhagymával együtt. Adjuk hozzá a burgonyát, majd 1 tojást, 100 g kemény sajtot (pl. emmentáli, cheddar), 2 ek lisztet, némi sót, borsot és szerecsendiót.
3) Formázzunk a masszából ovális golyókat a tenyerünkkel, majd forgassuk meg 150 g zsemlemorzsában.
4) Melegítsünk olajat egy nagyobb serpenyőben, és pirítsuk a kroketteket 5 percig, amíg szép barnák nem lesznek. Helyezzük őket nedvszívó papírra, és előételként tálaljuk.