1. >Magazin
  2. >Felkészülés a grillezős kirándulásokra

Felkészülés a grillezős kirándulásokra

Már te is ezerszer elképzelted, ahogy a természet lágy ölén, egy erdei turistaház tövében, kockás pokrócra heveredve csemegézel a frissen sült, ropogós grill ételekből? Bár a szabadtéri grillezés egy kellemes tavaszi estén és egy fárasztó túra során is ideális ötletnek tűnik, a grillezéssel egybekötött kiránduláson azért érdemes odafigyelned pár dologra. Tippjeinkkel most abban segítünk, hogy a grillkirándulás tökéletes élmény legyen számodra!

Hol és hogyan? Amire mindenképpen figyelj, ha a kirándulás során grilleznél:

  • Bármilyen romantikusnak is tűnik a kedvenc réteden vagy valahol a vízparton tüzet rakni, ne feledd, hogy a külterületeken tilos a tűzrakás!
  • A kijelölt tűzrakóhelyeken viszont szabad tüzet rakni – ilyeneket általában kempingekben, erdei pihenőhelyeken, turistaházak mellett találsz. Ezeken a helyszíneken a grillezést a természet közelében, mégis biztonságos körülmények között élvezheted. Ha ihletre vágysz, fusd át a Bonduelle Grill térképet, amelyben összegyűjtöttük neked a legtutibb tűzrakóhelyeket az ország minden pontjáról!
  • Ügyelj arra, hogy a tűzrakó hely legalább három méterre legyen a fáktól, gyökerektól, farönköktól, sátraktól vagy bármilyen más éghető dologtól!
  • Forró olajra, zsiradékra semmiképpen se önts vizet, a parázs eloltásához azonban mindig legyen nálad elegendő víz!
  • Mielőtt a tűzrakó helyet elhagynád, mindenképpen győződj meg arról, hogy a tűz már teljesen elaludt – az oltáshoz használj vizet vagy homokot! Ha leöntötted a tüzet, tartsd a kezedet a tűzrakás fölé, hogy kiderüljön, parázslik-e még, és távozás előtt lehetőleg szórj földet is a tűzre!
  • Tűzgyújtási tilalom idején a tűzrakás, szalonnasütés, grillezés tilos – mielőtt grillezős kirándulásra indulnál, tájékozódj a tűzgyújtási tilalomról a Nébih weboldalán!

+ egy extra tipp:

A kirándulás közbeni grillezéshez érdemes már otthon köretekkel felkészülni. A Bonduelle grill rovatában rengeteg olyan köret és saláta receptet találsz, amelyek pompásan feldobják majd a természet lágy ölés frissen elkészített kolbászokat és húsokat!