1. >Magazin
  2. >Fehérbabos torta

Fehérbabos torta

SOHA nem találnánk ki, mivel készült ez a torta! A puha és édes pürésített fehérbab a lisztet helyettesíti ebben a süteményben, de részben a cukrot is kiváltja.

 


 

 

 

Elkészítés:

1 - Pürésítsünk össze 400 g főtt fehérbabot (ha konzerv babot használunk, csepegtessük és szűrjük le) a mixerben. Egyenként adjunk hozzá 4 db tojást, majd 170 g barna cukrot. 


2 - Turmixoljuk krémesre, majd tegyünk a keverékhez 100 g darált mandulát, 100 g olvasztott vajat, fél teáskanál fahéjat, 1 teáskanál sütőport és 1 narancs vékonyan lereszelt héját. 


3 - Tegyük a masszát egy 24 cm átmérőjű, kivajazott edénybe és 45 percig süssük 170° C-on. 


Kandírozott naranccsal díszítsük.