1. >Magazin
  2. >Alapfelszerelések a grillezős kirándulásokhoz

Alapfelszerelések a grillezős kirándulásokhoz

Ha te is szívesen grilleznél a természet lágy ölén, de nem vagy biztos abban, milyen felszereléseket is lenne érdemes magaddal vinned, ez a lista Neked való! Összegyűjtöttük azokat az eszközöket, amelyek a higiénikus és biztonságos kültéri grillezéshez elengedhetetlenek. Tippjeinkkel most abban segítünk, hogy a grillkirándulás tökéletes élmény legyen számodra!

Eszközök, amire feltétlenül szükséged lesz a grillkirándulás során:

  • zárható dobozok, amelyek alkalmasak különféle húsok és zöldségek megfelelő, légmentes tárolására;
  • egy éles kés (esetleg svájci bicska);
  • valamilyen tűzgyújtásra alkalmas eszköz, öngyújtó vagy gyufa;
  • egy kevés újságpapír gyújtósnak;
  • a tűz eloltásához is elegendő víz;
  • szappan és/vagy kézfertőtlenítő;
  • papírtörlő a grillrács és más felszerelések letisztításra – és persze egy zsák, hogy a szemetet magaddal tudd vinni;
  • megfelelő méretű grillrács, amit a tűz fölé tudsz helyezni (egyes típusok a saját lábukon állnak), és nyársak – ha a hagyományos szalonnasütéstől sem zárkózol el.

+ 1 tipp: Fokozottan figyelj a higiéniára!

A kirándulással egybekötött grillezés során érdemes előnyben részesítened a grillvirsliket és kolbászkákat, ám ha mégis húst vinnél magaddal, akkor fokozottan ügyelj a higiéniára! A húsokat és a zöldségeket egymástól elkülönítetten tárold, és a különböző típusú húsokat is más-más dobozba tedd. Bár a természetben hajlamosak vagyunk lazábban venni az alapvető konyhai szabályokat, ügyelj rá, hogy a nyershússal érintkező evőeszközöket, edényeket ne használd másra és abból semmiképpen se egyél! Mindenképpen vigyél a kézmosáshoz is elegendő vizet magaddal, és ha lehet, dobj be a hátizsákba egy folyékony szappant is. Ha erre nincs módod – vagy már túlsúlyos a csomagod – akkor természetesen egy kézfertőtlenítő gél is jó szolgálatot tehet.

+ egy extra tipp

A kirándulás közbeni grillezéshez érdemes már otthon köretekkel felkészülni. A Bonduelle grill rovatában rengeteg olyan köret és saláta receptet találsz, amelyek pompásan feldobják majd a természet lágy ölés frissen elkészített kolbászokat és húsokat!