1. >Magazin
  2. >Zöldségek: a hűtőben vagy máshol tartsuk őket?

Sárgarépa

Jobb, ha hűvös helyen tartjuk - hűtőszekrény alsó részében, nedves konyharuhába becsomagolva. Ha kertes házunk van, tehetjük homokkal teli ládába, de pincében is eláll. 

 

Burgonya

Brrr, a hűtőben hideg van! Árnyékos, száraz és hűvös hely az ideális neki! Tartsuk pincében, kamrában vagy jól szellőző szekrényben. 

 

Paradicsom

Mint a legtöbb gyümölcs esetében, a konyhapulton vagy a hűtő tetején jobban megőrzi a finom ízét, még akkor is, ha hűtőszekrényben is tartható, ahol tovább eláll.

 

 

 

Tök

A tök, sütőtök akár két hónapig is elállhat hűtőszekrényen kívül, ha nem sérült és hűvös, száraz helyen tartjuk. Ha megfogadjuk a tanácsot, sokkal lassabban érnek be a megvásárolt tökfélék.

Gomba

A konyhaszekrény alsó polca a legjobb hely neki: 8 és 10° C fok között tökéletesen érzi magát!

Határozottan nem jó hűtőbe tenni, a konyhában pedig túl meleg van...ne felejtsük el, hogy a gomba friss levegőn, erdőben és gombaházakban nő.

 

 

Csomagolt saláta

A már megmosott és használatra kész állapotban kapható salátát a hűtőszekrény leghidegebb részén, 1 és 4° C fok között tartsuk (vagyis ne a hűtőszekrény aljában).

 

 

Hagyma

Soha ne tegyük a hűtőbe! A legjobb, ha sötét, hűvös és száraz helyen tároljuk. A fokhagymához és a burgonyához hasonlóan a sötét, hűvös és száraz helyet kedveli.

 

 

Avokádó

Nem a hűtőszekrényben van a helye: feltétlenül a konyhapulton kell tartani, hogy beérhessen. Amennyiben tökéletesen megérett és hidegen szeretnénk elfogyasztani, tegyük 2-3 órára a hűtőbe.

Ha pedig azt szeretnék, hogy gyorsabban megérjen, csomagoljuk papírzacskóba egy banán társaságában.