Provanszi zöldbab

Zöldbab - Vöröshagyma - Konzerv paradicsom - Provanszi fűszerkeverék - Fokhagyma

Hámozzuk meg és aprítsuk fel a vöröshagymát. Hámozzuk meg és törjük össze a fokhagymát. Pirítsuk meg őket 1 evőkanál olívaolajban. Adjunk hozzá 30 cl darabolt paradicsomot, egy csipet cukrot, provanszi fűszerkeveréket. Sózzuk, borsozzuk. Alacsony lángon főzzük 10 percig, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett zöldbabot (ha konzervet használunk, 2 percig melegítsük), de akár fagyasztott babot használhatunk. Utóbbit lefedve és rendszeresen megkeverve addig főzzük a szószban, amíg meg nem puhul.

Zöldbab és pesztó spagetti

Zöldbab - Spagetti - Bazsalikom - Fokhagyma - Olíva olaj - Parmezán

Készítsünk pesztót egy fél gerezd fokhagyma, 1 csokor bazsalikom, olívaolaj, só és bors összekeverésével. Adjunk hozzá 20 g reszelt parmezánt, majd dolgozzuk össze. Főzzünk ki 400 g spagettit sós, forrásban lévő vízben, és 3 perccel azelőtt, hogy a tészta főzési ideje lejárna, adjunk hozzá egy zacskó Bonduelle fagyasztott zöldbabot. Végül szűrjük le őket, keverjük össze a pesztóval, és azonnal tálaljuk.

Szójaszószban párolt gombás zöldbab

Zöldbab - Csiperke gomba - Mogyoróhagyma - Szójaszósz - Fokhagyma

Hámozzunk meg és aprítsunk fel 2 fej mogyoróhagymát. Vágjunk fel 8 db csiperkegombát vagy használjunk üveges Bonduelle gombát. Pirítsuk meg a mogyoróhagymát és a fokhagymát 1 evőkanál napraforgóolajban, adjunk hozzá egy zacskó Bonduelle fagyasztott zöldbabot. Öntsük hozzá a gombát (ha konzervet használunk, előbb szűrjük le) és 3 evőkanál vizet, majd fedjük le és főzzük 5 percig kétszer megkeverve. Adjunk hozzá 3 evőkanál szójaszószt, főzzük további 1-2 percig, ha a puhább babot kedveljük. Rizzsel tálaljuk.

Kókusztejes zöldbab curry

Zöldbab - Burgonya - Curry por - Kókusztej

Hámozzunk meg és szeleteljünk fel 4 db burgonyát. Főzzük őket sós, forrásban lévő vízben 15 percig, majd szűrjük le. Pirítsunk meg 1 vöröshagymát és 1 gerezd fokhagymát - mindkettőt apróra vágva - 1 evőkanál napraforgóolajban, majd adjunk 1 evőkanál curry port és 30 cl kókusztejet. Öntsünk hozzá 300 g Bonduelle fagyasztott zöldbabot, valamint a főtt burgonyát. Keverjük össze, fedjük le és hagyjuk forrni 10-15 percig, amíg a burgonya teljesen megfő. Konzerv zöldbabot is használhatunk: ebben az esetben teljesen főzzük meg a burgonyát a kókusztejben, majd 2 perccel a főzési idő vége előtt adjuk hozzá a zöldbabot, és egyszerűen csak melegítsük össze őket.

Párolt zöldbab chorizo kolbásszal és mandulával

Zöldbab - Chorizo - Mandula - Petrezselyem

Főzzünk meg 500 g Bonduelle fagyasztott zöldbabot sós, forrásban lévő vízben. Szűrjük le. Vagy egyszerűen csak használjunk konzerv Bonduelle zöldbabot, de azt is szűrjük le. Szeleteljünk fel 100 g chorizo kolbászt. Áztassunk 1 marék mandulát forró vízbe, majd szűrjük le és aprítsuk fel. Egy tapadásgátló serpenyőben pirítsuk meg a chorizót. Adjuk hozzá a mandulát, majd a zöldbabot, némi sót, borsot. Ezután magas lángon 2 percig pirítsuk a keveréket. Melegen tálaljuk.