Vörösbabos hummusz
Vörösbab - Tahini - Olívaolaj - Citromlé
Szűrjünk le egy doboz vörösbabot. Keverjünk hozzá 2 evőkanál szezámpasztát (tahini), némi citromlevet és 2 evőkanál olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg szezámmaggal. Hasábokra vágott friss zöldségekkel és sós krékerrel tálaljuk.
Expressz chili sin carne
Vörösbab - Vöröshagyma - Paradicsom konzerv - Kömény - Chili
Hámozzunk meg és aprítsunk fel 1 db vöröshagymát és 1 gerezd fokhagymát. Pirítsuk meg 1 evőkanál olívaolajban. Adjunk hozzá 50 cl darabolt paradicsomot, egy csipet cukrot, 1 teáskanál porított köményt és chilipelyhet ízlés szerint. 10 percig főzzük, majd öntsük rá a leszűrt vörösbabot. Főzzük további 5 percig. Tálaljuk rizzsel, tortillával és egy kevés tejföllel.
Vörösbab és chorizo leves
Vörösbab - Vöröshagyma - Chorizo - Alaplé
Hámozzunk meg és aprítsunk fel 1 db vöröshagymát és 1 gerezd fokhagymát. Kockázzuk fel a chorizót. Pirítsuk meg a fokhagymát, hagymát és a chorizót 1 evőkanál olívaolajban. Adjunk hozzá 1 liter zöldség alaplevet, 2 db apróra vágott szárított paradicsomot, és főzzük 10 percig alacsony lángon. Adjuk hozzá a vörösbabot, 1 babérlevelet és 2 szár kakukkfüvet. Hagyjuk 10 percig forrni, majd forrón tálaljuk.
Sült spenót és vörösbab parmezánnal
Vörösbab - Bébi penót - Parmezán - Fokhagyma
Szűrjünk le egy doboz vörösbabot. Hámozzunk meg és aprítsunk fel 1 gerezd fokhagymát. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olívaolajat egy wokban vagy egy serpenyőben, adjuk hozzá a fokhagymát és 2 zacskó bébispenótot. Keverjük meg, majd adjuk hozzá a vörösbabot. Pirítsuk 2 percig. Sózzuk, borsozzuk, végül szórjuk meg parmezán forgáccsal és forrón tálaljuk.