Sárgarépa - Narancs – Vöröshagyma - Kömény – Friss koriander
Főzzünk meg 500 g friss vagy fagyasztott szeletelt sárgarépát sós, forrásban lévő vízben. Használhatunk konzerv sárgarépát is. Hámozzunk meg és aprítsunk fel egy fél lilahagymát. Keverjük össze 1 narancs levét 2 ek olajjal, 1 ek köménnyel, fél csokor apróra vágott korianderrel és pár szem mazsolával. Keverjük össze a sárgarépával és a lilahagymával. Hagyjuk 2 órán át pácolódni a hűtőben.
1 csokor sárgarépa levágott teteje – Friss bazsalikom – 1 gerezd fokhagyma – Mandulaliszt – Olívaolaj
Mossuk és szárítsuk meg a sárgarépák levágott tetejét. Turmixoljuk össze a bazsalikommal, fokhagymával és mandulaliszttel. Csepegtessünk rá 10 cl olívaolajat, sózzuk és borsozzuk meg, végül öntsük főtt tésztára.
Sárgarépa – Olaj – Sópehely – Füstölt pirospaprika
Mossuk és szárítsuk meg a sárgarépa héját (ideális esetben bio répát használjunk). Kenjük meg olajjal, adjunk hozzá sót és borsot, majd tegyük a 150 °C fokos sütőbe 15 percre. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk fel egy kevés sütőzsírt és 3 percig süssük a sárgarépahéjat. Helyezzük nedvszívó papírtörlőre, végül ízesítsük sóvirággal és füstölt pirospaprikával.