1. >Magazin
  2. >5 egyszerű recept sárgarépával

MAROKKÓI SALÁTA

Sárgarépa - Narancs – Vöröshagyma - Kömény – Friss koriander
Főzzünk meg 500 g friss vagy fagyasztott szeletelt sárgarépát sós, forrásban lévő vízben. Használhatunk konzerv sárgarépát is. Hámozzunk meg és aprítsunk fel egy fél lilahagymát. Keverjük össze 1 narancs levét 2 ek olajjal, 1 ek köménnyel, fél csokor apróra vágott korianderrel és pár szem mazsolával. Keverjük össze a sárgarépával és a lilahagymával. Hagyjuk 2 órán át pácolódni a hűtőben.

 

 

KÓKUSZTEJES SÁRGARÉPA LEVES

Sárgarépa – Kókusztej – Vöröshagyma – Alaplé – Curry por
Főzzünk meg 600 g sárgarépát (friss, fagyasztott vagy konzerv) 1 apróra vágott vöröshagymával 1 liter sózott, borsozott alaplében. Turmixoljuk össze, majd adjunk hozzá 20 cl kókusztejet és 1 teáskanálnyi curry port.

 

 

SÁRGARÉPÁS MUFFIN

Sárgarépa - Tojás - Liszt - Cukor - Olaj - Fahéj
Verjünk fel 2 tojást 60 g cukorral, egy csipet fahéjjal és 1 ek sütőporral. Adjunk hozzá 60 g lisztet, 150 g cukrot, 5 cl mogyoróolajat és 1 csipet sót. Öntsük a keveréket 6 db muffin formába, és 25 percig süssük 180° C fokon.

 

 

SÁRGARÉPA PESZTÓ

1 csokor sárgarépa levágott teteje – Friss bazsalikom – 1 gerezd fokhagyma – Mandulaliszt – Olívaolaj
Mossuk és szárítsuk meg a sárgarépák levágott tetejét. Turmixoljuk össze a bazsalikommal, fokhagymával és mandulaliszttel. Csepegtessünk rá 10 cl olívaolajat, sózzuk és borsozzuk meg, végül öntsük főtt tésztára.

 

 

SÁRGARÉPA CHIPS

Sárgarépa – Olaj – Sópehely – Füstölt pirospaprika
Mossuk és szárítsuk meg a sárgarépa héját (ideális esetben bio répát használjunk). Kenjük meg olajjal, adjunk hozzá sót és borsot, majd tegyük a 150 °C fokos sütőbe 15 percre. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk fel egy kevés sütőzsírt és 3 percig süssük a sárgarépahéjat. Helyezzük nedvszívó papírtörlőre, végül ízesítsük sóvirággal és füstölt pirospaprikával.