1. >Magazin
  2. >5 egyszerű recept kukoricával

Sárgarépa-koriander leves

Kukorica - Tejszín- Friss koriander - Vöröshagyma - Alaplé

Szűrjünk le 1 doboz kukoricát. Vékonyan szeleteljünk fel 1 vöröshagymát és pirítsuk meg néhány csepp növényi olajon. Adjuk hozzá a kukoricát, öntsük fel 50 cl alaplével (zöldség vagy csirke), sózzuk, borsozzuk, majd fedjük le, és hagyjuk főni 10 percig. Keverjünk bele 10 cl főzőtejszínt és néhány szál friss koriandert. Apróra vágott korianderrel, pár csepp olívaolajjal és citromlével tálaljuk.

Kukorica-rukkola saláta

Kukorica - Rukkola - Avokádó - Koktélparadicsom

Szűrjünk le 1 doboz kukoricát. Magozzuk ki és kockázzuk fel az avokádót, majd csepegtessünk rá egy kis citromlevet, hogy ne barnuljon meg. Vágjunk félbe 300 g koktélparadicsomot. Keverjük össze a kukoricát, az avokádót és a paradicsomot. Adjunk hozzá 1 zacskót rukkolát. Ízesítsük sóval, borssal, olívaolajjal és egy kis almaecettel. Frissen tálaljuk.

Kukorica-paprika omlett

Kukorica - Tojás - Piros paprika - Tej

Szűrjünk le 1 doboz kukoricát. Magozzuk ki a paprikát, ezután szeleteljük és kockázzuk fel. Forró olajon, serpenyőben pirítsuk 5 percig. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a kukoricát. Verjünk fel 6 tojást 2 evőkanál tejjel, némi sóval és borssal ízesítve. Adjuk hozzá a langyos zöldségeket. Keverjük össze a hozzávalókat, majd pár csepp olívaolajjal ugyanabban a serpenyőben készítsük el az omlettet. Hidegen vagy melegen tálaljuk.

Kukorica-újhagyma blini

Kukorica - Tojás - Liszt - Újhagyma

Szűrjünk le 1 doboz kukoricát. Keverjük össze 2 tojással, 15 cl tejjel, 80 g liszttel, 1 teáskanál sütőporral, némi sóval és borssal. Adjunk hozzá 1 apróra vágott újhagymát. Forró serpenyőben, kicsi palacsintákat formázva süssük meg. Tálaljuk pácolt hússal és zöldsalátával.

Provanszi stílusú kukorica stir fry

Kukorica - Cukkini - Lilahagyma - Paradicsompüré - Olívaolaj

Szűrjünk le 1 doboz kukoricát. Mossunk meg és kockázzunk fel 2 gyönyörű cukkinit, anélkül, hogy meghámoznánk. Hámozzunk meg és aprítsunk fel 1 lilahagymát. Pirítsuk meg 1 evőkanál olívaolajon. Adjuk hozzá a cukkinit. Pároljuk 5 percig, majd adjunk hozzá 20 cl paradicsompürét, némi sót, borsot és kakukkfűvet. Fedjük le, hagyjuk főni 5 percig, majd öntsük hozzá a kukoricát. Főzzük további 5 percig, végül forrón tálaljuk.