1. >Magazin
  2. >5 zöldség, melyet kenyér helyett használhatunk

Függetlenül attól, hogy kísérletező kedvű ínyencek vagyunk, illetve szeretnénk elkerülni a glutént vagy éppen korlátozni a szénhidrátbevitelt - a kenyér zöldségre való cseréje egyszerű és szórakoztató feladvány lesz. Íme, 5 bizonyíték!

Salátalevél

Nagy leveleivel biztonságosan és szilárdan körbefogja a szendvics hozzávalóit: sonkát, sajtot és savanyúságot! Reszelt sárgarépa, morzsolt falafel, különféle sajtok - szinte minden feltekercselhető.

 

Cukkini

Egészben vagy a belsejét kivájva, megpárolva vagy mikróban sütve - már csak kolbászra és némi mustárra vagy ketchupre van szükségünk a cukkini hotdoghoz!

Portobello gomba

A nagyfejű portobello gomba tökéletesen helyettesítheti kedvenc hamburger zsömlénket. Elkészítése: a késsel megszurkált gombafejeket 15 percig marináljuk, majd forró serpenyőben 5 percig süssük mindkét oldalán.

Padlizsán

A hosszában vastag szeletekre vágott, majd meggrillezett padlizsán tökéletes párosítás pármai sonkával, paradicsommal és bazsalikommal. Mint egy panini, vitamindús változatban!

Uborka

Félbe vágva és a belsejét kivájva baguette helyett: töltsük meg friss sajttal, füstölt lazaccal vagy sonkával!
A baguette, bagel, hamburger és szendvics háromszögekhez jól illik a saláta, cukkini, gomba, szeletelt padlizsán és uborka, de időről időre akár át is adhatják a főszerepet a zöldségeknek!