Borsó nemcsak a hercegnők matraca alatt, hanem desszertekben is rejtőzhet! Lágy és édes finom íze pedig elkápráztat ebben a hideg desszertben.
Nehéz
4 személy
30 perc
20 perc
Hozzávalók
4 személyre
3 nagy tojás
100 g cukor
30 cl tej
20 cl zsíros tejszín
500 g friss vagy fagyasztott borsó
Egy marék mentalevél
hozzávalók 4 személyre
3 nagy tojás
100 g cukor
30 cl tej
20 cl zsíros tejszín
500 g friss vagy fagyasztott borsó
Egy marék mentalevél
lépés 1
Főzzük a borsót 8 percig sós, forrásban lévő vízben. Csöpögtessük le, majd merítsük jeges vízbe, hogy zöld maradjon.
lépés 2
Készítsünk el a tejsodót. A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral. Forraljuk fel a tejet és a tejszínt. Csorgassuk a tojássárgájába, majd öntsük vissza a serpenyőbe. Lassú tűzön, forralás nélkül főzzük addig, amíg a tejszín bevonja a kanalat.
lépés 3
Adjuk hozzá a borsót és a mentaleveleket. Turmixoljuk össze, majd szűrjük le. Hagyjuk kihűlni, utána tegyük a hűtőbe.
lépés 4
Öntsük a keveréket egy fagylaltkészítőbe, és hagyjuk megdermedni a használati utasítás szerint. Tölcsérben tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Színes zöldség terrine zöldborsóval
A húsvéti asztal csodálatos kiegészítője lehet ez a színes, szeletelhető zöldség terrine recept, amelybe ezúttal zöldborsó, zöldbab, répa, kaliforniai paprika és rengeteg friss, tavaszi zöldfűszer került.
Krumplis-zöldborsós halfasírt lime-os, c...
Kívül ropogós, belül puha és krémes halfasírt fehér húsú tengerihallal, zöldborsóval, újhagymával és...
Zöldborsós arancini
Az arancini a maradékok felhasználásának kiváló példája, amely eredetileg maradék rizottóból készül....