1. >Receptek
  2. >Sültpaprika-krémleves garnélanyárssal és kukorica salsával

Sültpaprika-krémleves garnélanyárssal és kukorica salsával

Ez az istenien finom sültpaprika-krémleves kukorica salsával és ropogós garnélanyárssal tálalva garantáltan mexikói hangulatot varázsol az étkezőasztal körül. Ha kulináris utazásra vágysz, kövesd a receptet, és irány Dél-Amerika!
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
15 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 Bonduelle Gold csemegekukorica

1 kg kápia vagy piros kaliforniai paprika (1 db a salsához szükséges)

150 g fagyasztott garnéla

1 kisebb vöröshagyma

1 l alaplé

1 ek paradicsompüré

1.5 dl tejszín

½ tk. füstölt pirospaprika

¼ tk. cayenne bors

1 csokor petrezselyem

1 gerezd fokhagyma

1 kicsi lilahagyma

1 chili

1 lime



bors

olívaolaj

nyársak
hozzávalók 4 személyre
1 Bonduelle Gold csemegekukorica

1 kg kápia vagy piros kaliforniai paprika (1 db a salsához szükséges)

150 g fagyasztott garnéla

1 kisebb vöröshagyma

1 l alaplé

1 ek paradicsompüré

1.5 dl tejszín

½ tk. füstölt pirospaprika

¼ tk. cayenne bors

1 csokor petrezselyem

1 gerezd fokhagyma

1 kicsi lilahagyma

1 chili

1 lime



bors

olívaolaj

nyársak
  1. lépés 1
    Tegyük a paprikát egy tepsibe (1 darabot tegyünk félre a salsához) és 200 fokon süssük addig, ameddig fekete foltok jelennek meg rajta.
  2. lépés 2
    Ameddig sül, készítsük el a kukorica salsát: tegyük egy tálba a kukoricát, majd vágjuk apróra a félretett paprikát és adjuk a kukoricához. Vágjuk apróra a lilahagymát, a chilit és a petrezselymet, majd ezt is tegyük a tálba. Facsarjuk bele a lime levét és öntsünk hozzá egy kevés olívaolajat, sózzuk.
  3. lépés 3
    Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, 1-2 percig pároljuk, majd adjuk hozzá a garnélát, sózzuk-borsozzuk és pároljuk készre.
  4. lépés 4
    Ha a paprika megsült, vegyük ki és fedjük le legalább 5-10 percre, hogy a héja fellazuljon, majd pucoljuk meg és csumázzuk ki.
  5. lépés 5
    Vágjuk fel a vöröshagymát és egy lábosban kezdjük el párolni. Adjuk hozzá a füstölt pirospaprikát, a cayenne borsot és a paradicsompürét, végezetül a feldarabolt paprikát.
  6. lépés 6
    Öntsük fel az alaplével, sózzuk és forraljuk 5 percig, adjuk hozzá a tejszínt és pürésítsük.
  7. lépés 7
    Tálalás előtt szúrjuk a garnélákat a nyársra és helyezzük a tányér szélére, a salsából pedig kanalazzunk a leves tetejére.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Mini hamburger kukoricás coleslaw salátá...

    Pont mint a nagy hamburger, de most mini változatban, piknikre hangolva, fogpiszkálóval átszúrva. Klasszikus coleslaw saláta receptet érdemes készíteni hozzá egy kis csavarral: finom, édes kukoricával.

  • Sonkás-kukoricás frittata

    Finom, olcsó, ráadásul könnyen elkészíthető recept! A tojásos lepénybe ezúttal párolt póréhagyma, fő...

  • Grillezett csirkemell olajbogyós-kukoric...

    A klasszikus olasz caprese ízvilág grill csirkemellre halmozva. Könnyen elkészíthető, de lazán elegá...