1. >Receptek
  2. >Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással

Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással

Bemutatjuk a tökéletes húsvéti reggeli vagy könnyed vacsora receptjét! Párolt fokhagymás zöldborsó, sonkával serpenyőben összesütve, a tetején sült tojással és friss zöldfűszerekkel. Stílusosan serpenyőben, friss kenyérrel tálalva.
Könnyű
3-4 személy
25 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

100 g sonka

3-4 tojás

1 kis vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 dl alaplé



bors

olívaolaj
hozzávalók 1 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

100 g sonka

3-4 tojás

1 kis vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 dl alaplé



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát és egy serpenyőben olívaolajon dinszteljük meg.
  2. lépés 2
    Adjuk hozzá a zöldborsót, keverjük át és öntsük hozzá az alaplevet. Főzzük kb. 5 percig ameddig a folyadék elpárolog.
  3. lépés 3
    Keverjük hozzá a felkockázott sonkát, enyhén sózzuk és borsozzuk.
  4. lépés 4
    Csináljunk kis mélyedéseket a tojásnak és üssük bele. Süssük készre.
  5. lépés 5
    Tálaljuk friss kenyérrel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves

    Nagyon gyors és egyszerű, viszont a mentától és sok újhagymától mégis különleges, élénkzöld színű leves recept, amit termoszban akár munkába is magunkkal vihetünk.

  • Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukor...

    Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, ri...

  • Zöldborsós-lazacos fusilli

    Tésztaimádók figyelem! A megszokott paradicsomszószos tészta helyett, válasszuk a lazaccal és zsenge...