1. >Receptek
  2. >Kecskesajtos penne

Kecskesajtos penne

Izgalmas, krémes fogás színes pennével! A különleges szósz a vajtól lesz krémes, pikáns ízét a kecskesajt adja, amit remekül kiegészít a kakukkfű és a reszelt citromhéj. Kerülhet még bele egy kevés spenót is.
Könnyű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
250 g penne

5 dkg vaj

3 dkg liszt

5 dl tej

2 bio citrom

150 g lágy kecskesajt

2 marék bébispenót

2 ág friss rozmaring



bors

szerecsendió

opcionális: chili olaj
hozzávalók 4 személyre
250 g penne

5 dkg vaj

3 dkg liszt

5 dl tej

2 bio citrom

150 g lágy kecskesajt

2 marék bébispenót

2 ág friss rozmaring



bors

szerecsendió

opcionális: chili olaj
  1. lépés 1
    Főzzük meg a pennét a csomagoláson megadott módon.
  2. lépés 2
    Reszeljük le a citromok héját, a rozmaringot szedjük le a szárról és vágjuk apróra.
  3. lépés 3
    Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk fel a vajat és kézi habverővel kevergetve adjuk hozzá a lisztet. Keverjük csomómentesre.
  4. lépés 4
    Fokozatosan, kis adagokban öntsük hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevergetjük. Krémes állagot kell kapnunk.
  5. lépés 5
    Adjuk hozzá a citromhéjat, rozmaringot es tördeljük bele a kecskesajtot. Amikor felolvadt, kóstoljuk meg és ennek függvényében sózzuk és borsozzuk. Reszeljünk hozzá egy kevés szerecsendiót.
  6. lépés 6
    Keverjük bele a tésztát és a spenótot, hogy kissé összeessen.
  7. lépés 7
    Tálaláskor meglocsolhatjuk pár csepp chili olajjal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Tejszínes lazac spenótos krumplipürével ...

    Egyszerű, de annál finomabb és kényeztetőbb recept ez az omlós tejszínes lazac krémes krumplipürével és zöld színű zöldségekkel tálalva.

  • Lazacos koulibiac

    Az ünnepi asztalról már csak ez a lazacos, leveles tésztában készült koulibiac hiányzik, melyet egy ...

  • Karácsonyi koszorú

    Akár főételként, akár aperitif mellé vagy előételként fogyasszuk, ez a spenóttal és gombával, valami...