1. >Receptek
  2. >Hideg ázsiai tésztasaláta kukoricával

Hideg ázsiai tésztasaláta kukoricával

Frissítsük fel magunkat ezzel a hideg ázsiai tésztasalátával! A recept hozzávalói ezúttal barna rizstészta, szójaszószos-rizsecetes öntet, friss, színes zöldségek és füstölt tofu. Friss mentával, chilivel és lime-mal tehetjük még vibrálóbbá az ízeket.
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbab

½ doboz Bonduelle Gold morzsolt csemegekukorica

1 nagyobb répa

1 uborka

1 füstölt tofu

200 g üvegtészta

3 szál újhagyma

1 csokor menta

1 csokor koriander

1 lime

3 ek. rizsecet

1 tk. halszósz

2 ek. szójaszósz

1 ek. barnacukor

2 ek. pirított szezámolaj

2 gerezd fokhagyma

1 cm gyömbér

1 chili

1 marék földimogyoró és/vagy szezámmag
hozzávalók 4 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbab

½ doboz Bonduelle Gold morzsolt csemegekukorica

1 nagyobb répa

1 uborka

1 füstölt tofu

200 g üvegtészta

3 szál újhagyma

1 csokor menta

1 csokor koriander

1 lime

3 ek. rizsecet

1 tk. halszósz

2 ek. szójaszósz

1 ek. barnacukor

2 ek. pirított szezámolaj

2 gerezd fokhagyma

1 cm gyömbér

1 chili

1 marék földimogyoró és/vagy szezámmag
  1. lépés 1
    Áztassuk be a rizstésztát a csomagoláson megadott módon.
  2. lépés 2
    A zöldbabra öntsünk forró vizet, 3 perc elteltével hűtsük le folyó víz alatt, majd csöpögtessük le.
  3. lépés 3
    Keverjük ki az öntetet: a chilit magozzuk ki és szeleteljük fel vékonyan, a fokhagymát és a gyömbért reszeljük le, tegyük őket egy kis tálba. Adjuk hozzá a szójaszószt, a lime levét, a halszószt, a pirított szezámolajat és a barna cukrot. Keverjük jól ki.
  4. lépés 4
    Az uborkát vágjuk hosszában félbe, egy kiskanál segítségével magozzuk ki a közepét, majd vágjuk félkarikákra. A répát vágjuk julienne-re, a füstölt tofut kockákra.
  5. lépés 5
    Karikázzuk fel az újhagymát, vágjuk apróra a koriandert és a mentát (egy keveset tegyünk el a tálaláshoz).
  6. lépés 6
    A mogyorót pirítsuk meg száraz serpenyőben és vágjuk durvára.
  7. lépés 7
    Tegyük egy tálba a leszűrt rizstésztát, a darabolt zöldségeket, a tofut, a zöldfűszereket, adjuk hozzá a kukoricát és a zöldbabot, majd öntsük rá az öntetet és forgassuk át az egészet.
  8. lépés 8
    Tálaláskor szórjuk meg a földimogyóróval és/vagy szezámmaggal, díszítsük néhány menta- és korianderlevéllel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Tepsis lazac zöldbabbal

    Gyorsan elkészíthető, elegáns recept, amely akár a karácsonyi asztalon is megállja a helyét. A fokhagymás, citromos vajjal megsütött lazacot friss petrezselyemmel és kaporral szórjuk meg, mellé pedig roppanós, friss zöldhüvelyű zöldbabot tálalunk köretként, ami néhány percig együtt sült a lazaccal.

  • Zöldbabos krumplisaláta főtt tojással

    Tökéletes fogás a tavaszi asztalra ez a könnyű saláta főtt újkrumplival, zöldbabbal, lágy sárgájú to...

  • Ázsiai tésztasaláta kukoricával

    Gyömbér, méz, chili szósz, rizsecet, lime, pirított szezámolaj - az ezekből készült öntet ízesíti ez...