1. >Receptek
  2. >Hasselback sütőtök baconnel

Hasselback sütőtök baconnel

A tököt sokféleképpen használjuk - levesben, curryben -, de miért ne süthetnénk meg egészben? A beirdalt tökbe helyezett bacondarabok új szintre emelik a sült sütőtök fogalmát.
Nehéz
6 személy
25 perc
90 perc
Hozzávalók
6 személyre
1 közepes sütötök

12 szelet bacon

40 g vaj

1 ek méz

1 tk kakukkfű

Tálaláshoz 1 marék tökmag vagy törtmogyoró és 1 zacskó zöldsaláta
hozzávalók 6 személyre
1 közepes sütötök

12 szelet bacon

40 g vaj

1 ek méz

1 tk kakukkfű

Tálaláshoz 1 marék tökmag vagy törtmogyoró és 1 zacskó zöldsaláta
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 210° C fokra. Hámozzuk meg a sütőtököt. Vágjuk ketté és kanalazzuk ki a magokat.
  2. lépés 2
    Helyezzük a tökdarabokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, az üreges oldalukkal lefelé. Süssük 20 percig.
  3. lépés 3
    Helyezzük a tököt párhuzamosan lefektetett evőpálcikákra.
  4. lépés 4
    Kezdjük a tököt vékony szeletekre vágni, az evőpálcika segítségünkre lesz, nehogy teljesen levágjuk a darabokat.
  5. lépés 5
    Vágjuk ketté a bacon szeleteket. Tegyük a tökszeletek közé. Olvasszuk meg a vajat és a mézet, egy kevéske sóval és borssal.
  6. lépés 6
    Egy ecset segítségével kenjük meg a tököt, szórjuk meg kakukkfűvel és 30 percig süssük.
  7. lépés 7
    Szórjunk a tetejére tökmagot vagy tört mogyorót, és zöldsalátával tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Kukoricás-mangós töltött saláta

    Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!

  • Tzatziki uborkával és zöldalmával

    Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változa...

  • Héjában sült édesburgonya rizses Good Lu...

    Gyors, egészséges és nagyon könnyen elkészíthető recept: az édesburgonyákat félbevágva megsütjük, a ...