1. >Receptek
  2. >Gombás pizza

Gombás pizza

Jobb, mint a margarita és egészségesebb, mint egy négysajtos pizza! Ez a változat finom tésztájával és a különböző ízű gombákkal igazi kényelmi étel.
Könnyű
4 személy
30 perc
15 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
1 felhasználásra kész pizza tészta

15 cl zsíros tejszín

6 db csiperkegomba

300 g különböző gomba (vargánya, rókagomba, shiitake)

1 salotta hagyma

20 g vaj

100 g sajt

Metélőhagyma dekorációnak

Zöldsaláta a tálaláshoz
hozzávalók 4 személyre
1 felhasználásra kész pizza tészta

15 cl zsíros tejszín

6 db csiperkegomba

300 g különböző gomba (vargánya, rókagomba, shiitake)

1 salotta hagyma

20 g vaj

100 g sajt

Metélőhagyma dekorációnak

Zöldsaláta a tálaláshoz
  1. lépés 1
    Hámozzuk meg és aprítsuk fel a salottahagymát. Vágjuk le a gombák szárát, mossuk meg és szeleteljük fel őket. Vajon pároljuk meg a hagymával, egy kis sóval és borssal.
  2. lépés 2
    Melegítsük elő a sütőt 230° fokra. Terítsük szét a pizzatésztát egy sütőlapon. Kenjük meg tejszínnel, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. lépés 3
    Helyezzük rá a lecsöpögtetett gombát. Szórjuk meg reszelt sajttal.
  4. lépés 4
    Tegyük a sütőbe 12-15 percre, amíg a pizza aranybarna lesz.
  5. lépés 5
    Forrón tálaljuk zöldsalátával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Tagliatelle csiperkegombával és csirkéve...

    A bolognai spagettin túl is van élet! Gyors, finom és nagyon egyszerűen elkészíthető fogást kaphatunk három egyszerű hozzávalóból, tagliatelle-ből, csiperkegombából és csirkemell filéből. Érdemes kipróbálni!

  • Lazacos koulibiac

    Az ünnepi asztalról már csak ez a lazacos, leveles tésztában készült koulibiac hiányzik, melyet egy ...

  • Karácsonyi koszorú

    Akár főételként, akár aperitif mellé vagy előételként fogyasszuk, ez a spenóttal és gombával, valami...

További tippek

Margarita, négysajtos, calzone, marinara vagy egyszerűen csak gombás-baconös, mindenkinek megvan a kedvenc pizzája! Íme, a legjobb házi pizza elkészítésének titkai.

Nyilvánvalóan minden a jó pizzatésztával kezdődik. Liszt, víz, élesztő, finom só és olívaolaj: a legfontosabb, hogy hagyjuk (ideális esetben sokáig) kelni a hűtőben. Ha nincs időnk, használjunk konyhakész pizzatésztát. Lehetőleg olívaolajjal készült fajtát válasszunk, és ne felejtsük eltávolítani a sütőpapírt, hogy teljesen átsüljön és ropogóssá váljon. A feltétek ráhalmozása előtt terítsük szét egy sütőlapon. A két legelterjedtebb alap: a paradicsomszósz és a tejszín. Vannak, akik tejszínt és pestót, vagy akár tejszínt és reszelt sajtot használnak alapnak, de ebben az esetben ez nem egy hagyományos pizza, hanem inkább egy vékony tart lesz. A gombás pizzához sokan tejszín, gomba és fűszernövények keverékét teszik közvetlenül a tésztára. Miután a szószt egy merőkanállal vagy evőkanállal szétterítjük, ideje hozzáadni a többi hozzávalót: gomba, paprika, lilahagyma vagy cukkini; bacon vagy nyers sonka vékony szeletekre vágva; hagyma, szardella, kapribogyó, de tehetünk rá mozzarellát, tojást vagy chorizot ​​is. Röviden, szinte bármilyen általunk választott feltét működhet. Ne felejtsük egy kis oregánóval fűszerezni, valamint egy kevés frissen őrölt borssal.

A gombás pizza az egyik legkedveltebb pizza. Gyakran hiányzik a receptkönyvekből, de könnyű elkészíteni, ha előre tervezünk és lista szerint vásárolunk. Mert ennek a pizzának a titka nyilvánvalóan a gomba! Érdemes többféle (rókagomba, vargánya, shiitake) közül választani, és serpenyőben apróra vágott hagymával és kevés sóval megdinsztelni, hogy minél több víz távozzon belőle és a tészta ne ázzon szét. Ezután már csak rá kell tenni a tejszínes vagy paradicsomszószos alapra (recepttől függően), mielőtt megsütnénk az előmelegített sütőben. Utolsó lépés: ne felejtsük megfűszerezni sütés előtt. Utolsó simításként pár gombát - például csiperkét - mandolinnal vékonyra szeletelhetünk, majd az utolsó pillanatban, közvetlenül tálalás előtt adjuk hozzá a forró pizzához. Tehetünk még rá apróra vágott metélőhagymát, egy szelet vékony pácolt sonkát, frissen őrölt borsot vagy egy csepp olívaolajat.

Engedjük szabadjára a fantáziánkat, és ne feledjük, hogy a legjobb pizza recept mindig az, amelyik a legjobban ízlik!