1. >Receptek
  2. >Cobb saláta

Cobb saláta

Jégsaláta, római saláta, avokádó, madársaláta, tojás, csirkemell, kéksajt. A zöldségekben és fehérjében gazdag Cobb saláta az egyik legegészségesebb amerikai klasszikus, és jogosan megérdemli, hogy minden salátarajongó megkóstolja.
Könnyű
4 személy
20 perc
15 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
100 g jégsaláta

100 g római saláta

fél csomag madársaláta

2 paradicsom

1 avokádó

4 tojás

4 szelet bacon

1 grillezett csirkemell

100 g kéksajt

fél citrom

2 ek metélőhagyma



A dresszinghez:

10 cl napraforgó olaj

8 cl vörösborecet

1 ek citromlé

1 tk mustár

1 kis gerezd fokhagyma

kevéske Worcestershire szósz

Só, bors
hozzávalók 4 személyre
100 g jégsaláta

100 g római saláta

fél csomag madársaláta

2 paradicsom

1 avokádó

4 tojás

4 szelet bacon

1 grillezett csirkemell

100 g kéksajt

fél citrom

2 ek metélőhagyma



A dresszinghez:

10 cl napraforgó olaj

8 cl vörösborecet

1 ek citromlé

1 tk mustár

1 kis gerezd fokhagyma

kevéske Worcestershire szósz

Só, bors
  1. lépés 1
    Főzzük a tojásokat 9 percig forrásban lévő vízben. Hámozzuk meg, hagyjuk kihűlni őket, majd vágjuk fel kockákra. Grillezzük meg a bacont és törjük a szeleteket kisebb darabokra.
  2. lépés 2
    Vágjuk fel a csirkét darabokra. Morzsoljuk össze a kéksajtot. Tegyük félre őket.
  3. lépés 3
    Vágjuk félbe az avokádót, távolítsuk el a magját. Hámozzuk meg, kockázzuk fel, és locsoljuk meg citromlével, hogy ne barnuljon meg. Távolítsuk el a paradicsom szárát, és vágjuk kisebb darabokra.
  4. lépés 4
    Mossuk és szárítsuk meg a madársalátát. Aprítsuk fel durván a jégsalátát és a római salátát.
  5. lépés 5
    Készítsük el a vinaigrette-t. Hámozzuk meg a fokhagyma gerezdet és törjük össze. Keverjük össze a többi hozzávalóval.
  6. lépés 6
    Osszuk el a salátát mélytányér alján. Szabályos csíkokban rendezzük a tetejére a többi alapanyagot.
  7. lépés 7
    Ízesítsük a kész salátát a vinaigrette -vel, szórjuk meg metélőhagymával és azonnal tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Panzanella olajbogyóval és rukkolával

    Ismerjük a panzanellát? A finom, érett paradicsomból készült olasz saláta a háztartásban fellelhető, száraz kenyérmaradékkal készül. A többi hozzávalója nem fix, sokféle variáció létezik, mi most rukkolával és olajbogyóval kombináljuk, végül hidegen fogyasztjuk.

  • Avokádós-vörösbabos saláta tortilla chip...

    Kétszemélyes, gyors, mégis laktató és egészséges saláta recept friss avokádóval, valamint vörösbab é...

  • Fokhagymás-paradicsomos fehérbab krém

    Fokhagymás-paradicsomos ízesítésű fehérbabkrém recept Bon Menu Paradicsom konzerv felhasználásával. ...