1. >Receptek
  2. >Citromos-kapros lazackrém zöldborsóval

Citromos-kapros lazackrém zöldborsóval

Citromos-lazacos szendvicskrém recept mascarponéval és kaporral kikeverve, melynek izgalmas textúrát adnak a végén hozzáadott egész zöldborsószemek. A különleges ízvilágú krémet rozskenyéren vagy sós krékeren is kínálhatjuk.
Közepes nehézségű
4 személy
20 perc
10 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó

20 dkg lazac

1 citrom

1 gerezd fokhagyma

3 ek mascarpone

1 csokor kapor



bors

olívaolaj

rozskenyér vagy sós kréker
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó

20 dkg lazac

1 citrom

1 gerezd fokhagyma

3 ek mascarpone

1 csokor kapor



bors

olívaolaj

rozskenyér vagy sós kréker
  1. lépés 1
    A lazacot sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben, kevés olívaolajon süssük meg mindkét oldalát.
  2. lépés 2
    Ha elkészült és kihűlt, tegyük egy tálba és villával törjük össze, majd keverjük hozzá a mascarponét.
  3. lépés 3
    Keverjük bele a citrom levét és reszelt héját, a reszelt fokhagymát, az apróra vágott kaprot és a zöldborsót, majd sózzuk, borsozzuk.
  4. lépés 4
    Kenjük a krémet rozskenyér szeletkékre vagy a kréker kekszekre, a tetejét díszítsük friss kaporral és kínáljuk előételként vagy fogadó falatkaként.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Zöldborsós májpástétom tekercs

    Fenséges májpástétom tekercs recept zsenge zöldborsóval. Amellett, hogy jól mutat az asztalon, ínyenc vendégeink is imádni fogják előételként vagy party falatként.

  • Zöldborsós, gombás zúzapörkölt

    Zúzapörkölt Bonduelle zöldborsó konzerv és csiperkegomba alapanyagokból. A magyaros konyha szerelmes...

  • Ananászos sült rizs

    Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, f...