1. >Receptek
  2. >Bulguros Good Lunch pulyka húsgolyóval

Bulguros Good Lunch pulyka húsgolyóval

A karamellizált hagyma időigényes, de megéri a ráfordított időt. Egy részét összegyúrjuk a darált pulykával, másik részével krémes, füstös szószt készítünk a húsgolyókhoz, végül teljesértékű bulguros Good Lunch körettel tálaljuk.
Nehéz
4-6 személy
70 perc
Hozzávalók
1 személyre
2 tasak Bonduelle Good Lunch Bulgur & Lencse

500 g darált pulyka

3 hagyma

1 gerezd fokhagyma

100 g parmezán

2 ek. zsemlemorzsa

1 nagy csokor petrezselyem

friss kakukkfű

250 ml alaplé

½ ek. liszt



bors

olaj
hozzávalók 1 személyre
2 tasak Bonduelle Good Lunch Bulgur & Lencse

500 g darált pulyka

3 hagyma

1 gerezd fokhagyma

100 g parmezán

2 ek. zsemlemorzsa

1 nagy csokor petrezselyem

friss kakukkfű

250 ml alaplé

½ ek. liszt



bors

olaj
  1. lépés 1
    Vágjuk fel vékonyan a hagymát és kezdjük el olajon dinsztelni. Sózzuk meg és gyakori kevergetés mellett karamellizáljuk meg 30-40 perc alatt.
  2. lépés 2
    A karamellizált hagyma egyharmadát vágjuk fel kisebb darabokra, majd keverjük a darált húshoz.
  3. lépés 3
    Adjuk a húshoz az aprított petrezselyem felét, a kakukkfüvet, a zsemlemorzsát, a reszelt fokhagymát és a reszelt parmezánt. Sózzuk, borsozzuk és keverjük jól össze.
  4. lépés 4
    Formázzuk meg a golyókat, majd egy serpenyőben süssük aranybarnára minden oldalukat.
  5. lépés 5
    Tegyük mellé a megmaradt hagymát és szitáljuk bele a lisztet.
  6. lépés 6
    Öntsük fel az alaplével és kevergessük, ameddig besűrűsödik.
  7. lépés 7
    Tálaláskor köretként adjuk a karamellizált hagymás húsgolyók mellé a Good Lunch keveréket és szórjuk meg aprított petrezselyemmel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Húsos lencse chili

    A méltán népszerű chilis bab mintájára készült izgalmas fogás. Mély ízű, fűszeres, mexikói ízek sok-sok lencsével és darált hússal, pont, ahogy szeretjük, mégis kicsit új formában. Mellé friss kenyeret vagy rizst kínáljunk, tejföllel a tetején.

  • Finn lazacleves zöldborsóval

    Rendkívül könnyen elkészíthető tejszínes-kapros ünnepi leves lazacfilével, póréhagymával, krumplival...

  • Mexikói csirke pikánsan

    Mexikói stílusú babos-csirkés egytálétel, pikáns fűszerezéssel, csípős kolbásszal és zöldségekkel. A...