Bonduelle - StafétaKanál 
ELKEZDŐDÖTT A STAFÉTAKANÁL 2017

Humorral fűszereztük az idei Bonduelle StafétaKanalat!
Ebből az alkalomból megkértünk három Dumaszínházas humoristát - Dombóvári Istvánt, Felméri Pétert és Benk Dénest - hogy főzzék meg az Önök kedvenc receptjeit, amelyek egy receptverseny keretében beküldtek nekünk. Egy igazi profi, Nagy Sándor gasztroblogger pedig segít a stand-uposoknak eligazodni a konyhában. Kövesse itt hétről-hétre, hogy a humoristák hogy teljesítenek a konyhapult mögött!


  • Erdélyben, Kolozsváron született
  • A fővárosba költözött, miután 2007-ben részt vett a Dumaszínház tehetségkutatójában
  • Azóta is a Dumaszínház tagja, és a Showder Klubban is rendszeresen szerepel
  • Első regénye, "A három ufó" 2011-ben jelent meg az Ulpius-ház gondozásában

Csicseriborsós frittata

TOVÁBB A RECEPTHEZ

HOZZÁVALÓK (4 főre)

Csicseriborsós frittata

  • 1/2 konzerv gőzben párolt Bonduelle csicseriborsó
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • 8 tojás
  • bébispenót, ízlés szerint
  • feta sajt
  • olaj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

Csicseriborsós frittata

A karikára vágott hagymát fűszerezzük és két evőkanálnyi olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót, majd picit megpirítjuk. A simára kevert tojásokat ráöntjük, hozzáadjuk a bébispenótot, elkeverjük. A tetejére fetát morzsolunk, és 200 fokra előmelegített sütőben maximum 20 perc alatt készre sütjük.

  • 2004-ben lépett fel először humoristaként
  • 2005 óta a Dumaszínház társulatának tagja, egyik állandó fellépője
  • Rendszeres fellépője a Showder Klub című műsornak
  • 2012-ben jelent meg "Kiss Kiss Benk Benk" Kiss Ádámmal közösen írt könyve az Ulpius-ház kiadásában

Zöldbabos, szezámmagos sült csirke “nyalóka”, rizstésztával

TOVÁBB A RECEPTHEZ

HOZZÁVALÓK (2 főre)

Zöldbabos, szezámmagos sült csirke “nyalóka”, rizstésztával

  • 8 csirkeszárny
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Bonduelle Vapeur egész zöldbab
  • rizstészta
  • 2-3 ek szójaszósz (vagy ízlés szerint)
  • 2-3 ek napraforgóolaj
  • 2-3 ek fehér és fekete szezámmag
  • petrezselyem, koriander, ízlés szerint
  • só, bors

Elkészítés

Zöldbabos, szezámmagos sült csirke “nyalóka”, rizstésztával

A csirkeszárnyakat mossuk meg. Ha találunk még toll maradványokat, azt szedjük ki. A szárnyon viszonylag gyakran előfordul.

Ha ezzel megvagyunk, készítsünk belőlük csirkeszárny “nyalókákat”: vágjuk le a csirkeszárny tövét a hajlatnál. Ezeket rakjuk félre, ugyanúgy használjuk fel majd az étel elkészítésénél. Fogjuk meg konyharuhával a szárny végét, és a hajlással ellenkező irányba húzzuk hátrafelé, majd húzzuk le, amíg a két csont át nem üti a bőrt. Nyomjuk ki a két csontot teljesen, a kisebbiket húzzuk ki. Majd vágjuk le a szárny végét, és a kezünkben maradt csirkeszárnyból hajlítsuk vissza a húst és formázzunk belőle kis “nyalókákat”. Öntsünk a szárnyakra 2 ek napraforgóolajat, ugyanannyi szójaszószt és forgassuk meg szezámmagban.
A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra és kevés olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a csirkeszárnyakat, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon 10-12 perc alatt süssük meg őket. A végén adjuk hozzá a Bonduelle Vapeur zöldbabot, és főzzük további 3-4 percig. Főzzünk ki hozzá rizstésztát: a nyers tésztát egy fazékba tesszük, forraljunk fel vizet, és lefedve kb. 6 percig állva hagyjuk, amíg meg nem puhul.
Ha a tészta kész, szűrjük le, adjuk hozzá a csirkéhez, és pár perc alatt együtt süssük le az egészet.
Tálaláskor díszítsük friss petrezselyemmel vagy korianderrel.

  • 2005 óta szerepel humoristaként
  • Fábry Sándor tanácsára ment el a Dumaszínházhoz, ahol azóta is állandó fellépő
  • Rendszeresen szerepel az RTL Klub Showder Klub című műsorában, a Gyertek át című show műsorban, valamint társműsorvezetője volt a Hungary's Got Talent című tehetségkutatónak
  • 2013-ban jelent meg Kormos Anettel közösen írt könyve, "A nagy roast könyv", és idén jelenik meg első saját könyve

Sült csirke, cheddar sajtos baconos sült babsalátával

TOVÁBB A RECEPTHEZ

HOZZÁVALÓK (4 főre)

Sült csirke, cheddar sajtos baconos sült babsalátával

  • 1 egész csirke
  • 1 nagy citrom
  • 10 dkg vaj
  • olívaolaj
  • petrezselyem és ízlés szerint friss zöldfűszerek (kakukkfű, tárkony, ...)
  • 1 konzerv Bonduelle Bon menu Barbeque szószos bab
  • 1 konzerv Bonduelle Vörösbab
  • 4 db koktélparadicsom
  • 20 dkg cheddar
  • 20 dkg császárszalonna
  • 4 szelet kenyér vagy egy kilós kenyér vége (nem baj ha száraz)
  • worcestershire szósz - ízlés szerint
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

SÜLT CSIRKE, CHEDDAR SAJTOS BACONOS SÜLT BABSALÁTÁVAL

A sütőt melegítsük elő. (Csak 120°C-ra!)
A csirkét sózzuk-borsozzuk, majd kenjük be olívaolajjal az egészet és dörzsöljük be vajjal is. (A sózást kiválthatjuk azzal, ha előző este sós vízbe áztatjuk és éjszakára a hűtőbe rakjuk.)
Rakjunk a csirkébe zöldfűszereket, majd a végén egy egész citromot.
A sütőben 90 percig fedetlenül süssük.
90 perc után vegyük ki, pihentessük 15 percet: így bent maradnak a szaftok és egy kiszáradt csirke helyett, egy ízletes, szaftos, egész sült szárnyast kapunk.
Pihentetés után kapcsoljuk a sütőt a legnagyobb fokozatra (alul-felül sütés) és süssük még 15 percig, vagy amíg a bőre meg nem pirul.

A köret:

A kétféle babot öntsük egy mély tálba. Fűszerezzük a worcestershire szósszal, sózzuk, borsozzuk, rakjuk bele a koktélparadicsomokat (egészben), majd az egészet keverjük el. Egy robotgépben daráljuk durvára a sajtot, a szalonnát és a kenyeret, majd egyenletesen terítsük a bab tetejére és 200°C-ra előmelegített sütőben süssük 15 percig.