Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
Háttér Háttér
Videó háttér Videó háttér

ELKEZDŐDÖTT A STAFÉTAKANÁL 2017


Humorral fűszereztük az idei Bonduelle StafétaKanalat!
Ebből az alkalomból megkértünk három Dumaszínházas humoristát - Dombóvári Istvánt, Felméri Pétert és Benk Dénest - hogy főzzék meg az Önök kedvenc receptjeit, amelyek egy receptverseny keretében beküldtek nekünk. Egy igazi profi, Nagy Sándor gasztroblogger pedig segít a stand-uposoknak eligazodni a konyhában. Kövesse itt hétről-hétre, hogy a humoristák hogy teljesítenek a konyhapult mögött!


Felméri
  • Erdélyben, Kolozsváron született
  • A fővárosba költözött, miután 2007-ben részt vett a Dumaszínház tehetségkutatójában
  • Azóta is a Dumaszínház tagja, és a Showder Klubban is rendszeresen szerepel
  • Első regénye, "A három ufó" 2011-ben jelent meg az Ulpius-ház gondozásában
Bezárás
Felméri és Sanya

Csicseriborsós frittata

TOVÁBB A RECEPTHEZ

HOZZÁVALÓK (4 főre)

Csicseriborsós frittata

  • 1/2 konzerv gőzben párolt Bonduelle csicseriborsó
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • 8 tojás
  • bébispenót, ízlés szerint
  • feta sajt
  • olaj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

Csicseriborsós frittata

A karikára vágott hagymát fűszerezzük és két evőkanálnyi olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót, majd picit megpirítjuk. A simára kevert tojásokat ráöntjük, hozzáadjuk a bébispenótot, elkeverjük. A tetejére fetát morzsolunk, és 200 fokra előmelegített sütőben maximum 20 perc alatt készre sütjük.

Benk Dénes
  • 2004-ben lépett fel először humoristaként
  • 2005 óta a Dumaszínház társulatának tagja, egyik állandó fellépője
  • Rendszeres fellépője a Showder Klub című műsornak
  • 2012-ben jelent meg "Kiss Kiss Benk Benk" Kiss Ádámmal közösen írt könyve az Ulpius-ház kiadásában
Bezárás
Benk Dénes

Zöldbabos, szezámmagos sült csirke “nyalóka”, rizstésztával

TOVÁBB A RECEPTHEZ

HOZZÁVALÓK (2 főre)

Zöldbabos, szezámmagos sült csirke “nyalóka”, rizstésztával

  • 8 csirkeszárny
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Bonduelle Vapeur egész zöldbab
  • rizstészta
  • 2-3 ek szójaszósz (vagy ízlés szerint)
  • 2-3 ek napraforgóolaj
  • 2-3 ek fehér és fekete szezámmag
  • petrezselyem, koriander, ízlés szerint
  • só, bors

Elkészítés

Zöldbabos, szezámmagos sült csirke “nyalóka”, rizstésztával

A csirkeszárnyakat mossuk meg. Ha találunk még toll maradványokat, azt szedjük ki. A szárnyon viszonylag gyakran előfordul.

Ha ezzel megvagyunk, készítsünk belőlük csirkeszárny “nyalókákat”: vágjuk le a csirkeszárny tövét a hajlatnál. Ezeket rakjuk félre, ugyanúgy használjuk fel majd az étel elkészítésénél. Fogjuk meg konyharuhával a szárny végét, és a hajlással ellenkező irányba húzzuk hátrafelé, majd húzzuk le, amíg a két csont át nem üti a bőrt. Nyomjuk ki a két csontot teljesen, a kisebbiket húzzuk ki. Majd vágjuk le a szárny végét, és a kezünkben maradt csirkeszárnyból hajlítsuk vissza a húst és formázzunk belőle kis “nyalókákat”. Öntsünk a szárnyakra 2 ek napraforgóolajat, ugyanannyi szójaszószt és forgassuk meg szezámmagban.
A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra és kevés olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a csirkeszárnyakat, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon 10-12 perc alatt süssük meg őket. A végén adjuk hozzá a Bonduelle Vapeur zöldbabot, és főzzük további 3-4 percig. Főzzünk ki hozzá rizstésztát: a nyers tésztát egy fazékba tesszük, forraljunk fel vizet, és lefedve kb. 6 percig állva hagyjuk, amíg meg nem puhul.
Ha a tészta kész, szűrjük le, adjuk hozzá a csirkéhez, és pár perc alatt együtt süssük le az egészet.
Tálaláskor díszítsük friss petrezselyemmel vagy korianderrel.

Dombovári István
  • 2005 óta szerepel humoristaként
  • Fábry Sándor tanácsára ment el a Dumaszínházhoz, ahol azóta is állandó fellépő
  • Rendszeresen szerepel az RTL Klub Showder Klub című műsorában, a Gyertek át című show műsorban, valamint társműsorvezetője volt a Hungary's Got Talent című tehetségkutatónak
  • 2013-ban jelent meg Kormos Anettel közösen írt könyve, "A nagy roast könyv", és idén jelenik meg első saját könyve
Bezárás
Dombovári István és Sanya

Sült csirke, cheddar sajtos baconos sült babsalátával

TOVÁBB A RECEPTHEZ

HOZZÁVALÓK (4 főre)

Sült csirke, cheddar sajtos baconos sült babsalátával

  • 1 egész csirke
  • 1 nagy citrom
  • 10 dkg vaj
  • olívaolaj
  • petrezselyem és ízlés szerint friss zöldfűszerek (kakukkfű, tárkony, ...)
  • 1 konzerv Bonduelle Bon menu Barbeque szószos bab
  • 1 konzerv Bonduelle Vörösbab
  • 4 db koktélparadicsom
  • 20 dkg cheddar
  • 20 dkg császárszalonna
  • 4 szelet kenyér vagy egy kilós kenyér vége (nem baj ha száraz)
  • worcestershire szósz - ízlés szerint
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

SÜLT CSIRKE, CHEDDAR SAJTOS BACONOS SÜLT BABSALÁTÁVAL

A sütőt melegítsük elő. (Csak 120°C-ra!)
A csirkét sózzuk-borsozzuk, majd kenjük be olívaolajjal az egészet és dörzsöljük be vajjal is. (A sózást kiválthatjuk azzal, ha előző este sós vízbe áztatjuk és éjszakára a hűtőbe rakjuk.)
Rakjunk a csirkébe zöldfűszereket, majd a végén egy egész citromot.
A sütőben 90 percig fedetlenül süssük.
90 perc után vegyük ki, pihentessük 15 percet: így bent maradnak a szaftok és egy kiszáradt csirke helyett, egy ízletes, szaftos, egész sült szárnyast kapunk.
Pihentetés után kapcsoljuk a sütőt a legnagyobb fokozatra (alul-felül sütés) és süssük még 15 percig, vagy amíg a bőre meg nem pirul.

A köret:

A kétféle babot öntsük egy mély tálba. Fűszerezzük a worcestershire szósszal, sózzuk, borsozzuk, rakjuk bele a koktélparadicsomokat (egészben), majd az egészet keverjük el. Egy robotgépben daráljuk durvára a sajtot, a szalonnát és a kenyeret, majd egyenletesen terítsük a bab tetejére és 200°C-ra előmelegített sütőben süssük 15 percig.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!