1. >Receptek
  2. >Vargányás sült polenta háromszögek Légumió cukkinis-olajbogyós szósszal

Vargányás sült polenta háromszögek Légumió cukkinis-olajbogyós szósszal

Közepes nehézségű
3 személy
45 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 üveg Bonduelle Légumio szósz cukkinivel, olajbogyóval

1 kis marék szárított vargánya

150 g kukoricadara

3 dkg vaj

3 dkg parmezán

5,5 dl víz + 0,5 dl a vargánya áztatóvizéből

friss bazsalikom

olívaolaj

hozzávalók 3 személyre
1 üveg Bonduelle Légumio szósz cukkinivel, olajbogyóval

1 kis marék szárított vargánya

150 g kukoricadara

3 dkg vaj

3 dkg parmezán

5,5 dl víz + 0,5 dl a vargánya áztatóvizéből

friss bazsalikom

olívaolaj

    Termékajánlatunk a recepthez
  • Légumio Zöldségkeverék cukkinivel olívás para...
  1. lépés 1
    A gombát áztassuk forró vízbe 20 percre, majd vágjuk apró darabokra. Az áztató vizet őrizzük meg.
  2. lépés 2
    Forraljuk fel a vizet, adjunk hozzá sót és fél dl-t a vargánya áztatóvizéből. Tegyük bele a gombát és fokozatosan öntsük hozzá a kukoricadarát. Folyamatos kevergetés mellett főzzük 10 percig, majd hagyjuk állni, tovább dagadni újabb 10 percig.
  3. lépés 3
    Adjuk hozzá a parmezánt és a vajat, alaposan keverjük át, majd öntsük ki egy kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsire és egy spatula segítségével simítsuk ki kb. 1,5 cm vastagon. Hagyjuk kihűlni.
  4. lépés 4
    Vágjunk háromszögeket a kukoricadarából és grill vagy sima serpenyőben egy kevés olívaolajon pirítsuk meg mindkét oldalát.
  5. lépés 5
    Tálaláskor a Légumio szószt kanalazzuk a háromszögek tetejére, szórjuk meg parmezán forgácsokkal és tegyünk rájuk 1-1 bazsalikom levelet.