1. >Receptek
  2. >Tésztasaláta citrusos lazaccal

Tésztasaláta citrusos lazaccal

Ez a recept azokra a napokra készült, amikor megérdemlünk egy kis kényeztetést! A krémes citrusos-mascarponés alap mellett lazac, zöldborsó és kapor kerül a tésztasalátába a friss, harmonikus ízekért.
Könnyű
3-4 személy
35 perc
Hozzávalók
1 személyre
250 g penne

½ csomag Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó

250 g lazacderék

1 citrom héja, ½ leve

1 lime héja, ½ leve

1 kis doboz mascarpone

1 csokor kapor



bors

olívaolaj
hozzávalók 1 személyre
250 g penne

½ csomag Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó

250 g lazacderék

1 citrom héja, ½ leve

1 lime héja, ½ leve

1 kis doboz mascarpone

1 csokor kapor



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    A pennét főzzük meg a csomagoláson jelzett ideig.
  2. lépés 2
    A lazacot sózzuk, borsozzuk és egy kevés olívaolajon, egy korty víz hozzáadásával, fedő alatt pároljuk kb. 10 percig. Villával szedjük szét nagyobb darabokra.
  3. lépés 3
    A zöldborsót főzzük 3 percig forrásban lévő vízben, majd szűrjük le.
  4. lépés 4
    Keverjük el a mascarponét két evőkanál vízzel, adjuk hozzá a citrusok levét és héját, valamint az apróra vágott kaprot. Sózzuk, borsozzuk és keverjük ki alaposan.
  5. lépés 5
    Óvatosan keverjük bele a tésztát, lazacot és a zöldborsót, majd tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Grillezett kukoricasaláta

    Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salátát! Ha már nincs kéznél a grillsütő, a sütőben is elkészíthető, így a lakást is mennyei kukorica illat járja majd át.

  • Csoki mousse aquafabából

    Mindössze három alapanyagból könnyű csokoládé mousse-t készíthetünk! Csak egy meglepő hozzávalóra, v...

  • Majonézes krumplisaláta

    Rendkívül finom majonézes krumplisaláta, ha egyszer kipróbáljuk, nem keresünk többé húsvéti receptet...