1. >Receptek
  2. >Brokkoli pestós Légumio penne

Brokkoli pestós Légumio penne

Könnyű
3-4 személy
30 perc
Hozzávalók
1 személyre
Légumio vöröslencse penne

500 g brokkoli

2-3 gerezd fokhagyma

200 g ricotta

1 citrom

chilipehely

fenyőmag

parmezán



bors
hozzávalók 1 személyre
Légumio vöröslencse penne

500 g brokkoli

2-3 gerezd fokhagyma

200 g ricotta

1 citrom

chilipehely

fenyőmag

parmezán



bors
    Termékajánlatunk a recepthez
  • Légumio Vöröslencse és sárgarépa penne
  1. lépés 1
    Sós, lobogó vízben főzzük a rózsáira szedett brokkolit rövid ideig, hogy a friss zöld színét megőrizzük (2-3 perc), majd öblítsük le hideg vízzel.
  2. lépés 2
    Egy késes aprítóban vagy turmixgépben pürésítsük a brokkoli 2/3-át 1 gerezd fokhagymával, egy nagy csipet chili pehellyel, olívaoljjal, sóval, borssal és egy facsarásnyi citromlével (előtte reszeljük le a citrom héját és tegyük el).
  3. lépés 3
    A ricottát keverjük össze egy csipet sóval és a citromhéjjal.
  4. lépés 4
    Főzzük ki a Légumio pennét a dobozon található utasításoknak megfelelően.
  5. lépés 5
    A maradék brokkolit, amit nem pürésítettünk, egy forró serpenyőben, kevés olívaolajon pirítsuk rövid igeid (1-2 perc), majd az utolsó pillanatban adjunk hozzá egy gerezd reszelt fokhagymát és forgassuk össze vele.
  6. lépés 6
    Tálalásnál keverjük össze a brokkoli pestót a Légumio pennével és a pirított brokkolival, majd tálaljuk a tetején 1-1 nagy kanál citromos ricottával, parmezánnal és óvatosan megpirított fenyőmaggal.