Wellington bélszín vajas-mézes bébirépával

50 perc
Prémium szeletelt gombafejek
Bébirépa

Hozzávalók

  • 50 dkg bélszín (vagy takarékosabb megoldásként: fehérpecsenye vagy sertésszűz)
    2 üveg Bonduelle Prémium szeletelt gombafejek
    10 dkg pármai sonka
    1 ek. angol vagy dijoni mustár
    1 marék dió
    1 kis vöröshagyma
    1 csomag levelestészta
    kakukkfű

    bors
    olaj
    - Körethez:
    1 konzerv Bonduelle bébirépa
    1 ek vaj
    1-2 ek méz
    kakukkfű

Elkészítés

1. A húst fél órával a sütés előtt vegyük ki a hűtőből, majd hártyázzuk le és sózzuk, borsozzuk. 

2. Egy serpenyőben nagy hőfokon olajat hevítünk és a hús minden oldalát körbepirítjuk, a két végét is. Tegyük félre és még melegen kenjük át a mustárral. 

3. A diót dobjuk egy késes aprítóba és daráljuk durvára. Picit pirítsuk elő a szárazra törölt serpenyőben, erre dobjuk az apróra vágott hagymát majd az aprítógépben ledarált gombát is. Kakukkfűvel, sóval és borssal fűszerezzük. A pép akkor kész, ha a víztartalma elpárolgott és a gomba kezd már egy kicsit pirulni.

 4. Terítsünk ki egy darab folpackot és erre helyezzük a sonkaszeleteket, úgy, hogy fedésben legyenek és a bélszín hosszán lógjanak túl kb. 3 centivel. 

5. A sonkára kenjük a gombapépet, aminek a közepére helyezzük a húst. 

6. Hajtsuk szorosan a sonkát a húsra a folpack felemelésével és göngyölgessük végig a húst majd tekerjük szorosra a végeket, és tegyük a bélszínt a fagyasztóba 15 percre. 

7. Ugyanígy vágjunk folpackot és terítsük ki rá a levelestésztát. A húst a tészta közepére helyezzük és az előző módon feltekerjük. A tésztavégek fedjék egymást pár centire és jól nyomkodjuk össze a találkozási pontokat (a felesleges tésztát vágjuk le). 

8. Egy tojással kenjük meg a tetejét és süssük előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig. 

9. Legalább 10 percig pihentessük a tálalás előtt. 

10. Ezalatt készítsük el a köretet: melegítsük össze egy serpenyőben a vajat és a mézet, morzsoljuk bele a kakukkfűvet. Tegyük bele a lecsöpögtetett bébirépát, sózzuk, majd addig süssük-melegítsük, amíg szépen bevonja a mézes keverék a répákat. 

11. Tálaljuk a felszeletelt Wellington bélszínt a bébirépával.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!