Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P45M
Recept képe
Tavaszi bableves

Tavaszi bableves

45 perc
Vörösbab
Vörösbab

Hozzávalók

  • • 2 doboz Bonduelle vörösbab konzerv 
    • 2 szál angol zeller 
    • 2 sárgarépa 
    • 2 fehérrépa 
    • 5 szem koktélparadicsom 
    • 1 közepes vöröshagyma 
    • 3 gerezd fokhagyma 
    • petrezselyem 
    • 1 liter zöldségalaplé vagy víz 
    • só 
    • bors 
    • olívaolaj 
    • tejföl 
    • füstölt pirospaprika

Elkészítés

1. Vágjuk apóra a hagymát és dinszteljük meg az olívaolajon, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is. 

2. Karikázzuk fel a sárga- és fehérrépát, szeleteljük az angol zellert, felezzük meg a koktélparadicsomokat és dobjuk őket a hagymához, pár percig pirítsuk őket együtt, majd öntsük hozzá a babot is. 

3. Öntsük fel az alaplével/vízzel, sózzuk, borsozzuk és főzzük kb. 25 percig, ameddig megpuhulnak a zöldségek. 

4. Vágjuk apróra a petrezselymet és szórjuk meg vele a levest, de már ne főzzük. 

5. Tálaljuk a levest, majd kanalazzunk rá tejfölt és szórjuk meg egy kevés füstölt pirospaprikával.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!