Bonduelle - Recept - Tárkonyos pulykaraguleves 

Tárkonyos pulykaraguleves

50 perc
Vapeur fagyasztott zöldborsó (gőzben előpárolt)

Hozzávalók

  • 2 evőkanál napraforgóolaj
    0,5 kg pulykamell
    400 g Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó
    2 db közepes vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    1 db közepes sárgarépa
    2 db közepes fehérrépa
    1 db közepes zeller
    20 dkg csiperkegomba
    270 g tejföl
    1,5 l alaplé
    1 csokor petrezselyem
    1 db citrom leve
    2 teáskanál tárkony
    só, bors ízlés szerint

Elkészítés

Olajon lepirítjuk a kockákra vágott pulykamellet. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a hagymát, és a hússal együtt tovább pirítjuk.

Rádobjuk a szeletekre vágott fokhagymát, majd hozzátesszük a sárga- és fehérrépát, zellert, gombát és az apróra vágott petrezselymet is. Ezeket aztán megszórjuk egy teáskanál tárkonnyal, és egy kis ideig pároljuk. Felöntjük az alaplével, és lefedve, kis lángon körülbelül fél óra alatt puhára főzzük a zöldségeket.

A főzés vége felé beleszórjuk a levesbe a zöldborsót is, aminek igazán rövid idő (pár perc) kell, hogy megfőjön. Ezután egy kis tálkába öntjük a tejfölt, és a forró levesből hozzászedünk levet, amivel kikeverjük, és így öntjük bele a levesbe, majd jól elkeverjük. Egy citrom levét ráfacsarjuk, és ízlésünknek megfelelően sózzunk, borsozzunk, aztán lehet is fogyasztani!

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-40-200-503-as telefonszámon!