Hozzávalók

  • Hozzávalók a főzelékhez:
    2 doboz Bonduelle Créatif Duo
    2 dkg vaj
    3 dl tej
    4 ek. étkezési keményítő
    3 kk. morzsolt tárkony
    Hozzávalók a fasírthoz:
    30 dkg darált csirkemell
    fél fej vöröshagyma reszelve
    1 tojás
    1 kk. mustár
    5 dkg reszelt parmezán
    1 száraz zsemle
    kevés tej
    só, bors
    zsemlemorzsa
    olaj a sütéshez

Elkészítés

A száraz zsemlét összetörjük és annyi tejet öntünk rá, hogy éppen ellepje. A darált csirkemellet elkeverjük a reszelt vöröshagymával, az enyhén felvert tojással és a mustárral. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az alaposan kinyomkodott tejes zsemlét és a reszelt parmezánt. Összegyúrjuk a masszát, és ha túl puhának érezzük, adunk hozzá egy kevés zsemlemorzsát. Kb. 4 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle, amiket megforgatunk zsemlemorzsában, majd bő olajban kisütjük a fasírtgolyókat. A főzelékhez a lecsepegtetett konzervet átforgatjuk az olvasztott vajon és felöntjük a tejjel és a vízzel. Megsózzuk és hozzáadjuk a morzsolt tárkonyt.

A keményítőt egy kevés hideg vízzel simára keverjük. Ha a főzelék forrni kezd, lassan és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a keményítős keveréket, és ezután még néhány másodpercig forraljuk.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!