Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P50M
Recept képe
Sütőtökös répatál, kéksajtos öntettel

Hozzávalók

  • 1 Bonduelle bébirépa
    1 kisebb sütőtök
    3-5 dkg vaj
    3-4 gerezd fokhagyma
    magkeverék (tökmag, napraforgó, goji, fenyőmag)
    10 dkg kéksajt

Elkészítés

Kettévágunk egy kisebb sütőtököt, kikaparjuk a magházát. Kis mélyedéseibe 1-1 mogyorónyi vajat és pár gerezdnyi préselt fokhagymát teszünk. Megsózzuk. 200 C-os előmelegített sütőben, kb 40-50 perc alatt puhára sütjük.

A sütési idő vége felé 1 tk. vajon lepirítjuk a leszűrt répácskákat, megszórjuk a magkeverékkel, a reszelt fokhagymával, picit sózzuk,- nem kell sok, mert a sajtszósz erős fűszerezésű - hozzáadunk 1 tk. mézet és tovább pirítjuk őket. A kivett sütőtököt tálként alkalmazzuk, és belehalmozzuk a répás egyveleget. A kéksajtot felolvasztjuk (legegyszerűbb módon mikróban, 1 perc alatt), majd rácsorgatjuk a zöldségtálra.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!