Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P90M
Recept képe
Sült paprikás paradicsomleves füstös csicseriborsóval
vegetárianus
mustármentes
halmentes
diómentes
szezámmagmentes
földimogyorómentes
rákmentes

Hozzávalók

  • A leveshez:
    4-5 kápia vagy piros kalifornia paprika
    1 fej vöröshagyma
    2 doboz darabolt paradicsomkonzerv
    4 gerezd fokhagyma
    2 szál angol zeller
    Friss bazsalikom és kakukkfű
    Görög joghurt

    Bors
    Olívaolaj
    Fél liter víz vagy alaplé

    A csicseriborsóhoz:
    2 doboz Bonduelle Inspirációk csicseriborsó
    1 tk. füstölt pirospaprika

    Olívaolaj

Elkészítés

Az egész, megmosott paprikákat helyezzük egy tepsibe és 200 fokon süssük addig, ameddig fekete pöttyök jelennek meg rajta (közben egyszer fordítsuk meg őket). Ezután tegyük egy tálba a paprikákat és fedjük le, hagyjuk negyed órát állni a gőzben, így nagyon könnyű lesz a héját lehúzni.
Vágjuk apróra a hagymát, a zellert és a fokhagymát, majd olívaolajon dinszteljük meg őket.
Adjuk hozzá a paradicsomkonzerveket és az alaplevet, sózzuk, borsozzuk és forraljuk fel a levest, majd kis lángon főzzük 5-10 percig.
Eközben öblítsük át a csicseriborsót, majd egy papírtörlővel itassuk fel róla a nedvességet.
Egy sütőpapírral bélelt tepsin oszlassuk el egyenletesen a csicseriborsót, locsoljuk meg olívaolajjal és sózzuk. Helyezzük 180 fokos sütőbe, és süssük aranybaránára (kb. 15 perc).
A sült csicseriborsót öntsük át egy tálba, és szórjuk meg a füstölt pirospaprikával, alaposan keverjük át.
Miután a leves megfőtt, dobjuk bele a megpucolt, kicsumázott és felkockázott paprikát, majd botmixerrel pürésítsük.
Tálaláskor tegyünk egy kanál görögjoghurtot a leves tetejére, szórjuk meg a friss fűszerekkel és a füstös csicseriborsóval.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!