Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P35M
Recept képe
Spenótos csicseriborsóval töltött édesburgonya, tahinis öntettel

Hozzávalók

  • 1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
    2 db közepes édesburgonya
    1 doboz bébispenót
    2 ek. tahini
    1 citrom
    1 gerezd fokhagyma
    őrölt római kömény
    őrölt koriander
    5 dkg pirított pisztácia
    olívaolaj

    bors

Elkészítés

1. Mossuk meg az édesburgonyát és vágjuk hosszában ketté. Helyezzük egy tepsire, sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg olívaolajjal, majd 200 fokon süssük kb. fél órán keresztül. 

2. Ameddig sül, egy serpenyőbe öntsünk olívaolajat és tegyük bele a csicseriborsót. Kicsit pirítsuk meg, majd szórjuk meg római köménnyel és korianderrel, sózzuk, borsozzuk. Ezután dobjuk hozzá a spenótot és várjuk meg ameddig kicsit összeesik. 

3. A tahinis öntethez a tahinit keverjük ki a citromlével, a lereszelt fokhagymával, sóval, borssal és egy kevés vízzel. 

4. A pisztáciát vágjuk durvára. 

5. Ha az édesburgonya megpuhult, vegyük ki a sütőből és egy kanállal alakítsunk ki mélyedéseket, amelybe a csicseriborsós tölteléket tesszük. 6. Tálalásnál kanalazzunk a tetejére a tahinis öntetből és szórjuk meg pisztáciával.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!