1. >Receptek
  2. >Serpenyőben sütött melegszendvics pikáns mártással

Serpenyőben sütött melegszendvics pikáns mártással

A Húsvét után megmaradt sonka praktikus felhasználásának módja egy finom melegszendvics serpenyőben vajon megsütve - hozzá egy majonéz alapú mártást készíthetünk apróra vágott csemegeuborkával, kapribogyóval és snidlinggel.
Könnyű
4 személy
30 perc
5 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
A szendvicshez

10 dkg főtt sonka

10 dkg szeletelt cheddar sajt

4 nagyobb szelet kenyér

7 dkg vaj

A mártáshoz

100 ml kész majonéz

1/2 citrom leve

1 ek kapribogyó

5 üveg Bonduelle csemegeuborka

2 ek tejföl

snidling



bors
hozzávalók 4 személyre
A szendvicshez

10 dkg főtt sonka

10 dkg szeletelt cheddar sajt

4 nagyobb szelet kenyér

7 dkg vaj

A mártáshoz

100 ml kész majonéz

1/2 citrom leve

1 ek kapribogyó

5 üveg Bonduelle csemegeuborka

2 ek tejföl

snidling



bors
  1. lépés 1
    Kezdjük a mártással: egy edényben keverjük el a majonézt a citromlével és a tejföllel, majd adjuk hozzá az apróra vágott kapribogyót és a kis kockára vágott csemegeuborkát. Sózzuk, borsozzuk és szórjunk bele frissen vágott snidlinget.
  2. lépés 2
    A kenyérszeleteket vajazzuk meg, majd 2 szeletre rétegezzünk először sajtot, majd sonkát, majd újra sajtot (az olvadt sajt tartja majd össze a szendvicset), utána borítsuk a tetejükre a másik 2 szelet kenyeret (így 2 szendvicset kapunk).
  3. lépés 3
    Olvasszuk meg a vaj felét egy nagyobb serpenyőben, és közepes lángon süssük meg a szendvicsek egyik oldalát, hogy szép aranybarna legyen, majd egy pillanatra emeljük ki a szendvicseket, és olvasszuk meg a serpenyőben a vaj másik felét, majd süssük meg a szendvicsek másik felét is.
  4. lépés 4
    Tálaláskor vágjuk ketté a szendvicseket, kanalazzunk melléjük a mártásból, és kínáljunk hozzá friss zöldségeket vagy salátát.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Snidlinges-kapros túrós rozskenyér falat...

    Reggelinek vagy baráti bruncholáshoz is kitűnő választás ez a skandináv stílusú szendvics, amit akár egy tavaszi piknikre is magunkkal vihetünk. Fogpiszkálóval átszúrva még parti falatkáknak is ideális. A krémes cottage cheese, a füstölt lazac és az uborka pikáns együttese harmonikus ízélményt ad.

  • Hajdina, uborka és reteksaláta

    A hajdina nagyon egészséges, ráadásul gluténmentes is! Többnyire liszt vagy palacsinta készül belőle...

  • Gazpacho – hideg spanyol paradicsomleves

    Tökéletes hűsítő fogás a forró nyári napokon a hideg, főzés nélkül is elkészíthető népszerű spanyol ...