Royal rákragu wokban pirítva

25 perc
Royal zöldségkeverék
cukormentes
vegetárianus
mustármentes
tojásmentes
kéndioxid és szulfidmentes
halmentes
diómentes
földimogyorómentes

Hozzávalók

  • só,
    30 dkg közepes méretű tisztított (páncéljától megszabadított) rákfarok,
    2 gerezd fokhagyma,
    3 evőkanál olívaolaj,
    2 dkg vaj,
    2 kiskanál szezámolaj,
    1 kiskanálnyi közepesen erős csilipaprika pehely (szárított csilipaprika),
    4-5 evőkanál nem túl sós sötét szójaszósz
    a tetejére: szezámmag
    1 csomag Bonduelle fagyasztott Royal zöldségkeverék

Elkészítés

A zöldségkeveréket enyhén sózott, forrásban lévő vízbe szórjuk, kb. 4 perc alatt roppanósra (ressre) főzzük, majd leszűrjük.
A rákfarkak húsát a felső oldalán, hosszában, nem túl mélyen, egészen a farok végződéséig behasítjuk. Így láthatóvá válik egy vékony fekete csík, ami a rák bélcsatornája. Ezt hústűvel vagy a kés hegyével eltávolítjuk belőle, majd a rákot megmossuk, leszárogatjuk. A fokhagymát finomra zúzzuk.
Egy wokot nagy lángon a tűzre állítunk. Ha megforrósodott, az olívaolajat beleöntjük, a vajat rádobjuk, majd azonnal rárakjuk a rákot és a fokhagymát. Keverve-rázogatva éppen csak 1,5 percig sütjük-pirítjuk. Ennyi elég is neki, mert ha túlfőzzük, akkor rágós lehet.
A zöldséget hozzáadjuk, a szezámolajjal és a csilipehellyel ízesítjük, majd minimálisra állítjuk alatta a tüzet. Ekkor öntjük hozzá a szójaszószt, és összerázva már csak addig hagyjuk a tűzön, míg a fűszerek és a szója a zöldséget is, a rákot is mindenütt bevonják. Szezámmaggal megszórva, párolt jázminrizs kíséretében tálaljuk.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!