Bonduelle - Recept - Rizses egytál pirított sertéscsíkokkal és ropogós zöldségekkel 

Rizses egytál pirított sertéscsíkokkal és ropogós zöldségekkel

25 perc
Vapeur Royal mix
Vapeur fagyasztott zöldborsó (gőzben előpárolt)

Hozzávalók

  • 400 g sertéscomb
    300 g hosszúszemű rizs
    200 g Bonduelle Vapeur Royal Mix
    100 g Bonduelle Vapeur Fagyasztott Zöldborsó
    1 db közepes lilahagyma (kb. 120 g)
    1 nagy gerezd fokhagyma
    1 ek grill fűszerkeverék
    kevés olaj
    só, bors

Elkészítés

A rizst mossuk meg, majd kevés olajon pirítsuk meg egy kicsit egy lábosban. Ezután öntsük föl forró vízzel úgy, hogy kb. 1 cm-rel lepje el. Sózzuk meg a vizet, majd lefedve, kis lángon főzzük kb. 10 percig. Ezután zárjuk el a lángot, és hagyjuk a rizst a gőzben megpuhulni.

Egy nagyobb serpenyőben forró olajon pirítsuk meg a kb. fél cm vastag szeletekre vágott lilahagymát. Közben csíkozzuk fel a sertéscombot. Adjuk a hagymához, szórjuk meg a fűszerkeverékkel és nagy lángon hirtelen, sokszor kevergetve pirítsuk meg kb. 10 perc alatt.

A zöldségkeveréket és a borsót lobogó, sós vízben főzzük roppanósra 1-2 perc alatt, majd szűrjük le. Hűtsük le azonnal hideg vízben, hogy ne főjön tovább.

Ha a rizs is megpuhult, keverjük a húshoz a zöldségekkel együtt. Párszor átforgatva forrósítsuk át, majd szórjuk meg petrezselyemzölddel.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!