Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P30M
Recept képe
Ripsz-ropsz zöldborsófőzelék

Ripsz-ropsz zöldborsófőzelék

30 perc
Zöldborsó
Zöldborsó
vegetárianus
mustármentes
szójamentes
tojásmentes
zellermentes
kéndioxid és szulfidmentes
halmentes
diómentes
szezámmagmentes
földimogyorómentes
rákmentes

Hozzávalók

  • 6 dkg vaj
    2 evőkanál finomliszt
    6-7 dl tej,
    1 kiskanál só
    kb. 1 evőkanál kristálycukor
    fél mokkáskanál őrölt fekete bors
    1 csokor petrezselyem,
    1,5 nagy doboz (kb. 800 gramm) Bonduelle zöldborsó konzerv

Elkészítés

A vajat egy közepes lábasban felolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk, fél perc alatt fakanállal kevergetve megforrósítjuk, de vigyázzunk, nehogy megpiruljon.
Tovább most már habverővel keverve a tejet vékony sugárban ráöntjük, és addig főzzük - ez a forrástól számított 3-4 perc - amíg sűrű mártás lesz belőle.
A sóval, a cukorral és az őrölt borssal ízesítjük, a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
A konzervborsót levével együtt a tejes mártásba zúdítjuk, éppen csak 1-2 percig forraljuk, utánaízesítjük.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!