Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P5M
Recept képe
Répás lencsesaláta

Répás lencsesaláta

5 perc
Bébirépa
Bébirépa
lencse
lencse
laktózmentes
vegetárianus
mustármentes
szójamentes
tojásmentes
zellermentes
halmentes
diómentes
szezámmagmentes
földimogyorómentes
rákmentes
gluténmentes

Hozzávalók

  • 1 doboz (400 gramm) Bonduelle lencse
    1 kis doboz (200 gramm) Bonduelle konzerv bébirépa
    ujjnyi darab póréhagyma
    1-2 evőkanál méz (lehet porcukor is)
    1 nagy csokor petrezselyem
    1 mokkáskanál őrölt fekete bors
    1-2 evőkanál fehérborecet vagy balzsamecet
    2 evőkanál olaj

Elkészítés

1. A lencsét egy szűrőbe öntjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük. Egy tálba rakjuk, a répát levével együtt ráöntjük. A vékonyan fölszeletelt póréhagymával összeforgatjuk.
2. Egy pohárban a mézet a finomra vágott petrezselyemmel, a borssal és az ecettel, kiskanállal jól kikeverjük, majd apránként beledolgozzuk az olajat is. A répás lencsére öntjük, összekeverjük.
3. Letakarva hűtőbe tesszük pár órára, hogy az íze összeérjen. Mindenféle hagyományos fűszerezésű grillezett pecsenyéhez kínálhatjuk

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!